Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1331
06d151cbbbec18be34f34be14fea7b9b
TillbakaFrån vänster: Patrik Johansson (A-laget), Victor Mårtensson (P-13), Elsa Bomark (Bandykul) och Lars Fall (A-laget) (UPD: 2012-11-20 17:02:21)

Från vänster: Patrik Johansson (A-laget), Victor Mårtensson (P-13), Elsa Bomark (Bandykul) och Lars Fall (A-laget)

MIAB Förvaltning går in i ett mentor-projekt tillsammans med Sirius Bandy

Sirius Bandy har det senaste året omorganiserat sig och för att få föreningens två ben, A-laget och ungdom att arbeta närmare varandra. Syftet är att på sikt få fler ungdomar att börja spela bandy samt att få fram fler elitspelare till det egna A-laget.
Ett steg i det är ett samarbete mellan A-laget och ungdom som MIAB Förvaltning nu går in och stödjer.

MIAB-mentor går ut på att alla ungdomslag i föreningen kommer att ha egna mentorer ifrån A-laget. A-lagsspelarna kommer två och två ansvara för varsitt ungdomslag. De ska fungera som bollplank till ungdomsspelarna och kommer att besöka sitt lag vid träningstillfällen samt vara med på minst en match.

-A-lagsspelarna är stora förebilder för våra ungdomar och de har själva gjort en resa till eliten. Det kommer vara ovärderligt för dessa ungdomsspelare att få ta del av A-lagets kunskaper i personliga möten med spelarna, säger Erik Löhman, ungdomsansvarig i Sirius Bandy.

MIAB Förvaltning kommer dessutom att vara med och bidra till att samtliga ungdomar under 18 år får gå in gratis på A-lagets hemmamatcher under säsongen. Enligt Sirius Bandys marknadsansvarige, Kaveh Sarvari, en mycket uppskattad insats;
-Det är ett koncept som vi startade för tre år sedan. Vi får höra mycket uppskattning från föräldrar och ungdomar riktat till oss och till de företag som bidrar till möjligheten.

MIAB Förvaltning är sedan tidigare en partner till Uppsalas första bandyhall, Relitahallen.
– Vår ambition har varit att ge ungdomar förutsättningar att åka skridskor i större utsträckning, säger Tommy Ahlborg på MIAB Förvaltning.

Att vi nu kliver in i det här projektet är för att ge alla barn och ungdomar en chans att upptäcka bandy som idrott. Med mentorskapet vill vi skapa en nära relation mellan A-lagspelarna och ungdomslagen. Det är viktigt med förebilder.
Vi hoppas också att ännu fler ungdomar kommer att besöka matcherna under kommande säsonger. Vi vill ge alla barn och ungdomar möjligheten att se sina förebilder och ett duktigt Elitserielag spela bandy i Uppsala, avslutar Ahlborg.

Posten senast uppdaterad 20 nov 2012 kl. 17:02

Annonser


51