Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1019
6a1d8586a440efda5a682980114a9cb3
TillbakaSirius och Lars Fall var väldigt nära seger. Foto: Kenta Jönsson (UPD: 2011-11-13 13:20:20)

Sirius och Lars Fall var väldigt nära seger. Foto: Kenta Jönsson

Oavgjort i händelserik match mot Broberg

Matchen präglas av en tuff och offensiv bandy där bägge lagen kämpar och krigar vilket leder till relativt många utvisningar. Trots att Sirius dominerar slutar matchen 5-5 och det blir endast en poäng till hemmalaget.

Sirius börjar offensivt direkt med bra tryck i sitt passningspel. Det gav också resultat, i den tredje minuten blir det straff för Sirius efter att Kalle Spjuth hakats i straffområdet. Christian Mickelsson sätter enkelt bollen i nedre hörnet och hemmalaget har därmed tagit ledningen. Det offensiva spelet fortsätter och det skapas många anfall. Det är Sirius som även får andra målet, redan i sjätte minuten. Denna gång är det Andreas Eskhult som gör mål på retur efter skott från Lars Fall. Broberg samlar sig något och spelar defensivt ett tag för att sedan börja anfalla igen. Blåsvart hänger med och fortsätter att trycka på. Matchens tredje mål får Broberg via Ted Bergström som skjuter ett snabbt och hårt skott rakt i mål efter ett inspel i vänsterläge från Stefan Larsson. Trots detta är det Sirius som dominerar i början av matchen och är effektiva i sina chanser. Sirius fortsätter att anfalla och skyndar snabbt tillbaka till att försvara då Hälsingelaget kontrar. Broberg reducerar dock till 2-2 i 25:e minuten, målskytt Bergström på pass från Larsson. Efter Brobergs mål får laget många farliga chanser, så även Sirius. I ett sådant Siriusanfall hakas Spjuth efter att ha tagit emot en fin passning från Eskhult, dock blir straffen resultatlös. Spelet är tufft halvleken ut och det blir en del utvisningar i båda lagen. Halvleken slutar 2-2 trots att Sirius hade ett spelövertag, särskilt den första delen av halvleken.

Andra halvlek startar lite mer avvaktande och lagen håller mycket boll på egen planhalva. Men efter några minuter fortsätter det offensiva spel som präglade första halvlek. Broberg får första heta chansen då man på ett frislag får till en hård ribbträff. Det är också Broberg som dominerar i början och får sju minuter in på andra halvlek in ett hörnmål, målskytt Joakim Hedqvist. Sirius trycker på för att få ett mål men har svårt att komma igenom Brobergs försvar. Till slut sitter bollen ändå för hemmalaget då Eskhult passar Viktor Broberg som reducerar till 3-3. Ett tämligen defensivt spel råder ett tag innan anfallsduellen återigen tas upp. Ett anfall resulterar i en tredje straff för Sirius då Patrik Johansson hakas, och Viktor Broberg gör på straffen sitt andra mål för matchen. Sirius ökar därefter på ledningen till 5-3 genom Andreas Eskhult efter pass från Andreas Werner. Blåsvart har alltså en ganska trygg ledning med en dryg kvart kvar av matchen. Då tar Broberg/Söderhamn timeout, något som direkt resulterade i en straff. Joakim Hedqvist gör inga misstag på den och bortalaget börjar jaga kvittering medan Sirius har två spelare i utvisningsbåset och inte riktigt tar tag i sitt spel. Kvitteringen kommer också, så sent som i den 90:e minuten genom Larsson som får in bollen från ett vänsterläge efter kontring. Matchen slutar alltså 5-5.

Matchens blåställ gick till Jakob Säleby som vart klart bäst i IKS.

Matchfakta:
Resultat: 5-5 (2-2)
Hörnor: 4-8
Utvisning min: 50-60
Publik: 1 175
Målskyttar: 1-0 Christian Mickelsson, 2-0 Andreas Eskhult, 2-1 Ted Bergström, 2-2 Jesper Öhrlund, 2-3 Joakim Hedqvist, 3-3 Viktor Broberg, 4-3 Viktor Broberg, 5-3 Andreas Eskhult, 5-4 Joakim Hedqvist, 5-5 Stefan Larsson

/Magdalena Carlstedt

Matchbilder. Foto: Kenta JönssonPosten senast uppdaterad 13 nov 2011 kl. 13:20

Annonser


51