Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
818
b4c2e363cebfd5671a215162607f76b6
Tillbaka (UPD: 2011-03-08 23:37:17)

P16 laddar för SM-final

Vi fick tag i lagets tränare Patrick Rönnqvist som svarade på lite frågor inför SM-finalen i Newbody Cup. 

Berätta lite om Newbody Cup, hur fungerar det egentligen?  
- P16 SM spelas i poolspelsform. 22 lag var anmälda och deltog i omgång 1. I den första omgången var det sju stycken tre-lagsgrupper och en fyra-lagsgrupp.
 I vår grupp i omgång 1 som spelades på Studan 11 dec var förutsättningarna att 1:an i poolspelet mellan Sirius, Sandviken och Tillberga skulle gå vidare till omgång 2. Vi hade en tuff lottning där bland annat Tillberga hade slagit oss i matchen om tredjepris i Mini Worl Cup tidigare på säsongen. Vi vann dock två övertygande segrar med 7-3 mot Sandviken och 8-4 mot Tillberga och därmed blev vi klara för kvartsfinalspel. 

Kan du berätta om er väg till finalen?  
- I kvartsfinalpoolspel i Bollnäs 15-16 jan ställdes vi mot Bollnäs, Skirö/Nävelsjö och Vänersborg. Förutsättningarna var att två lag  skulle gå vidare till semi. Vi slog Bollnäs med 6-1 i första matchen och Skirö med 7-2 . Eftersom även Vänersborg vann sina matcher mot Bollnäs och Skirö var vi och Vänersborg redan klara för semifinalspel innan den avslutande match. Vi förlorade sedan en tight regnmatch mot Vänerborg med 1-0. I andra kvartsfinalpoolspelet som spelades på Zinkensdamm avancerade Hammarby och Boltic till semi.

I semifinalspelet 13 feb i Karlstad startade vi med en tidig morgonmatch mot Boltic i 18 gradig kyla. Det blev förlust med 6-0 efter att Boltic kontrat sönder oss totalt. Efter lite justeringar i spelet går vi ut som ett helt nytt lag mot Vänerborg och vinner med 5-2 och slår sedan Hammarby i sista matchen med 6-3. Sedan är vi kvar och kollar matchen Boltic - Vänersborg medan Lagledare Gurra & Togga köper 24 Big mac & co på Donken. 
2-3 till Vänersborg i paus blir 6-4 till Boltic & glädjen i truppen och tillresta supporters är total. SM-final!!! 

Hur laddar ni inför finalen?
- Inför finalen tränar vi söndag, måndag, onsdag och torsdag. Vi kommer också efter träningarna att snacka ihop oss & tydliggöra rollerna i laget ytterligare inför lördagen. Det är viktigt att få fram spelglädjen och att våga göra det vi är bra på. 

Vad tror du är nyckeln till er framgång det här året?
- Bakom framgångarna under året ligger mycket arbete i 95 och 96 grupperna under många år. Sedan har vi under säsongen jobbat mycket spelbyggnad och roller. Det känns som att vi har växt succesivt som lag under säsongen.  

Är det några spelare publiken ska hålla extra koll på under finalen på lördag?
- Nyckelspelarna finns det i alla lag, känns dock som att en framgångsfaktor är att vi bygger spelet på fler spelare än andra lag. Kan dock nämna Tobias Engstrand och Jonas Eklund som viktiga i var sin lagdel. Sedan har vi förmånen att ha tre mycket bra målvakter i Gustav Holmgren, Ludde Jonasson och Adam Rydberg där alla tre gjort bra prestationer fram till finalen.  

Boltic slog er senast, hur ska ni göra för att slå dom denna gången och ta sm-guldet till Uppsala?
- Vi har mött Boltic i fem matcher denna säsong och vunnit tre av dessa. Det har varit bra matcher i högt tempo mot dem. Vi tar med oss positiva bilder från tidigare matcher till finalen och tror på det vi skall göra. 

Matchfakta:
IK Sirius - Boltic Göta (P16)
Lördag 12 mars 
15:30

Kom nu och stötta våra framtida stjärnor på lördag! 

Posten senast uppdaterad 8 mar 2011 kl. 23:37

Annonser


51