Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1525
6c1a29769323a4bc06062f091fbbb1e3
TillbakaFoto: Edvin Hellsing (UPD: 2013-06-18 12:03:15)

Foto: Edvin Hellsing

Patrick Rönnqvist i ny ledarroll

Hemsidan fick sig en pratstund med Rönnqvist om hans roll. 

Vad innebär den nya rollen?
-Först och främst att utveckla ett blåsvart koncept beträffande hur vi utbildar och utvecklar våra ungdomsspelare från yngsta lag till U20. Rollen omfattar även att jobba med talangutveckling. 

Vad menas med det blåsvarta konceptet?
-Tanken med ett blåsvart koncept är att skapa tydliga ramar för hur vi tänker och jobbar i olika åldersegment. Vilka färdigheter är viktiga att träna på, hur tränar vi upp dessa färdigheter och hur matchar vi spelare för att de skall få en bra utveckling är frågor som kommer finnas med. Sedan kommer vi även jobba med frågor som spelidé och hur vi kan hitta övningar där vi nöter in spelmönster som gör spelarna bra tillsammans, framförallt i de äldsta åldersklasserna. Konceptet gäller även försäsongsträningen. Hur man skall lägga upp barmarksträningen för att kombinera kondition, styrka och teknik.

Hur kommer det att implementeras?
-Tanken är att vi skall kombinera gemensamma teoretiska utbildningstillfällen för tränarna med praktiska träningstillfällen. Sedan kommer jag att titta på en del matcher och kommunicera mycket med tränarna.

Du har tidigare varit manager för U18 och har även varit tränare i A-laget under en tid. Hur känns det att inte längre ha ett lag att stå på isen med var och varannan dag?
-Jag kommer nog vara med på isen en del även om det inte blir samma omfattning som när jag tränat ett lag. Nu handlar det mer om att coacha och samarbeta med tränare i lagverksamheten och skolverksamheten vilket känns spännande. Sedan kommer jag jobba med talangutveckling där jag säkert till viss del finns med som instruktör. 

Vad är målet med den här satsningen?  
-Vi gör många bra saker i Sirius ungdom redan idag. Målet är att ge tränarna verktyg för att öka kvaliteten ytterligare på utbildningen av våra ungdomsspelare. Jag är övertygad om att det kommer att generera fler duktiga bandyspelare till Sirius A-lag. Lyckas vi väl kommer det även att generera bra och välutbildade spelare till andra seniorlag i och utanför Uppsala.

/Edvin Hellsing

Posten senast uppdaterad 18 jun 2013 kl. 12:03

Annonser


51