Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
505
31958902cf2a40f0b0ae8ca4a5940059
TillbakaSirius gör entré (UPD: 2010-01-12 20:41:01)

Sirius gör entré

Returmöte mot Broberg/Söderhamn

Sirius hade just hämtat upp ett tvåmålsunderläge till 5-5 men Broberg lyckades ändå få till 6 - 5 genom att få bollen i mål efter en hörnretur. Men nu är det en ny match och säkert är att grabbarna i laget är extra tända på uppgiften, för på Studan hör vi hemma och där är vi ännu obesegrade.

Siriusbandy.se fick en pratstund med Sirius coach Magnus Berglund som kunde berätta att Sirius kommer att ställa samma lag på plan som i matchen mot VSK. Detta innebär att Mattias Wiberg fortsättningsvis spelar forward då Viktor Broberg är skadad. Marc Kjellqvist är ännu inte tillgänglig för spel eftersom övergången inte är klar.

Det finns många spelare i Broberg som kan vara intressanta att hålla ett extra öga på. Landslagsspelaren Daniel Jonsson har gjort ett gäng mål och passat fram till näst intill lika många. Men de effektivaste målskyttarna i laget är annars Ted Bergström som har mäktat med 24 mål och Jonas Nygren 17 mål. Framspelare till målen är ofta Joel Edling men både Jonas Nygren och Daniel Jonsson står för många av lagets framspelningar. Som det ser ut har Broberg många skickliga spelare som kan spela fram och/eller avsluta. Precis som Sirius, är Broberg hemmastarka och har tagit de flesta segrar på hemmaplan. Borta har de inte varit lika effektiva men har mäktat med 3 vinster i årets Elitserieupplaga.

En annan intressant statistik är utvisningsligan. Inte helt oväntat är det försvarare som ligger i topp, eller ska vi säga i botten? Det beror lite på hur man ser det. Både Joachim Boivie och Kapten Pierre Roos har dragit på sig 110 minuter vardera. Libero Håkan Kyller har varit väldigt snäll och hållt sig kvar på plan mestadels av tiden. Endast 50 minuter har det blivit för Håkan. Det kräver en grundligare analys för att säkerställa anledningen till detta, men möjligt är det att skridskoåkningen är rappare eller fler pepparkakor fördelat till Håkan. Eller helt enkelt ett justare spel. Specialbevakning på Håkan i nästkommande match.


Angående bandyvädret så har yr.no lovat -8 grader och ingen nederbörd. Det ser ut att kunna bli mycket bra förutsättningar för fin bandy.

Väl mött på NCC Studenternas!

Lars Dahlström

Posten senast uppdaterad 12 jan 2010 kl. 20:41

Annonser


51