Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2405
32fa199ec08a9722380dd87a8eb02c5e
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2017-05-10 00:27:58)

Foto: Anna Westin

Rintala klar för Sirius Bandy: ”Jag är riktigt taggad”

Sirius Bandy gick under tisdagen ut med en inbjudan till Framtidslagets medlemmar samt till media och bjöd in dem till kansliet för att välkomna klubbens senaste nyförvärv. Rykten och spekulationer har sedan en tid florerat kring just den här värvningen och Sirius var en av de klubbar som tidigt tog kontakt med Janne Rintala efter säsongens slut.


- Det var väldigt mycket samtal under april från olika lag men det kändes bra med Sirius tidigt. Jag gillade den bild Olle målade upp för mig om vilken roll jag skulle kunna få i Sirius. I slutändan stod det mellan två klubbar och jag gick på magkänslan och det kändes bäst med Sirius, säger Janne Rintala.


I Rintala får Sirius en spelare med bl.a. en väldigt bra passningsklubba som under åren har spelat på många olika positioner


- Janne ligger rätt i väldigt många parametrar för oss som ålder, ambition och utvecklingspotential. Han har många spetskvaliteter som vi kommer ha nytta av på bandyplanen, säger Sirius Bandys huvudtränare Olle Gabrielsson.


Rintala, som avgjorde SM-finalen 2015, har bl.a. två SM-guld och två World Cup-guld i bagaget. Han är finsk landslagsman men född och uppvuxen i Kalix. 


- Han har avgjort en SM-final, spelat många VM-slutspel och även VM-final. Han kommer komma in med rutin i vårt lag som vi behöver för att ta nästa kliv tillsammans, säger Olle Gabrielsson.


27-åringen blir nu Sirius fjärde finländare tillsammans Markus Kumpuoja, Teemu Määttä och tidigare nyförvärvet från Botnia Jimi Heinonen. Kvartetten kan komma att bli en kvintett eftersom att förhandlingen med Joonas Peuhkuri ännu inte är helt klar. Och Rintala pratade såklart med sina landsmän innan.


- De sa bara bra saker om Sirius och hur laget har utvecklas de senaste åren. Så det kändes väldigt bra, säger Janne Rintala.

Posten senast uppdaterad 10 maj 2017 kl. 00:27

Annonser


51