Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1221
15b1a7809a10d69e7d6d633a0dafefc4
TillbakaLagfoto med Sirius och Jenisej i samband med en träningsmatch i Relitahallen förra säsongen (UPD: 2012-06-27 14:42:53)

Lagfoto med Sirius och Jenisej i samband med en träningsmatch i Relitahallen förra säsongen

Ryska laget Kirov kommer till Uppsala

– Det ligger i föreningens långsiktiga strategi att jobba med projekt i olika former nära kopplat till kärnverksamheten bandy, i syfte att stärka föreningen. Vi såg i och med Relitahallen möjligheter att få hit ryska lag med bl.a. våra fina träningsmöjligheter och närheten till Arlanda. Vi gjorde under förra säsongen ett lyckat pilotfall med det ryska laget Jenisej och välkomnar nu Rodina Kirov till Uppsala, säger Patrik Johansson, marknadskoordinator i Sirius Bandy, och ansvarig för projektet.

Redan i mars månad började Patrik bearbeta den ryska marknaden.

– Jag började kontakta flera ryska lag väldigt tidigt och hade en längre kontakt med tre klubbar. Vi har haft bra dialoger och alla har sett fördelarna med att komma till Uppsala. Hos Rodina Kirov har jag haft mycket kontakt med Alexander Simonov och vi båda känner nu att vi har hittat en bra lösning som passar deras behov.

Kirov verkar satsa stort under försäsongen då de faktiskt besöker Uppsala i två vändor.

– De kommer totalt att vara här i 23 dagar under september och oktober. Förutom minst två timmars träningspass varje dag har de också sju matcher inbokade. Vi och Hammarby kommer bland annat att möta Kirov, fortsätter Patrik.

Detta är något som gynnar både Sirius Bandy och Bandyhall Uppsala AB som nu har en höst framför sig med en fullbokad bandyhall.

– Vi är utan tvekan en kostnadseffektiv anläggning samtidigt som vi finns i en attraktiv stad. Det ger oss konkurrensfördelar mot andra hallar och orter, säger Lars Ferngren i styrelsen för Bandyhall Uppsala AB.

– Projektet bidrar även till hotellnäringen, restauranger och handeln i Uppsala, något som kommer öka i takt med att fler lag besöker Relitahallen. Det känns riktigt kul att satsningen på Relitahallen hittills är så lyckad. Alla bokningar som nu görs på försäsongen innebär dessutom att vi redan den 3 september kan kliva in i hallen. Något som kommer gynna alla bandyspelare i Uppsala, avslutar Patrik.

Posten senast uppdaterad 27 jun 2012 kl. 14:42

Annonser


51