Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
360
4ada654483d355ae02e48b779c8757f8
TillbakaMayborn och Eskhult (UPD: 2009-03-08 14:39:39)

Mayborn och Eskhult

Så här dagen efter…

Likaså antar jag att de flesta redan vet hur matchen såg ut, men en kort resumé kommer här: Edsbyn började matchen med att sätta hög press på Sirius bollhållare och Edsbyn vaskade fram en hörna tidigt i matchen som Per Hellmyrs sköt in i mål. Därefter kom Sirius in mer och mer i matchen och en kvittering kom allt närmare. Kvitteringen kom och fick hela Studenternas att explodera i glädje. Andreas Eskhult bröt sig in i straffområdet, blev fälld och domaren dömde straff. Roos tog hand om straffen och satte bollen bakom Svensson i Edsbymålet till 1 - 1. Sirius ville ha mer. Sirius fick ett frislag som Erik Sundin tog hand om snabbt. Edsbyförsvaret hann inte ens ställa upp innan frislaget gick och Roffe Larsson stod helt rätt och styrde in bollen i mål till 2 – 1, vilket också blev resultatet i halvtid.

I andra halvlek kunde Edsbyn kvittera till 2 – 2 genom straff. Det var Jonas Edling som sköt hårt i krysset förbi Super-Sälen. Släkten är värst, brukar man säga. Siriusbekantingen Christian Mickelsson kunde ge Edsbyn ledningen, på pass av Hellmyrs. Men Sirius visade en otrolig vilja och kämpade till sig flera kvitteringslägen. Kvitteringen kom till genom ett hörnslag från höger och då vet vi att Pirre Roos brukar stå först. Den här gången fick Pirre på en praktträff som gick som en projektil upp i nättaket. 3 – 3 och matchen gick till förlängning, där återigen Hellmyrs och Mickelsson stod för samarbetet. Hellmyrs sköt och bollen letade sig fram lite turligt till Mickelsson som kunde prickskjuta in bollen i mål.

1 – 0 till Edsbyn i semifinalen. I morgon, måndag väntar nästa match för Sirius i Dina-Arena. Edsbyn är visserligen svenska mästare och har enligt all expertis blivit ännu bättre i år och får bära favoritskapet. Men Sirius har mycket bra chanser att rubba Edsbyn och då kommer jag inte att skriva att det är en skräll om Sirius vinner, utan att det är ett resultat av tålamod, självförtroende och spelskicklighet. Och möjligen med inslag av tur, eller om man ska kalla det för "ketchupeffekten". När den sista biten i anfallsspelet faller på plats kan det här sluta hur som helst. Sirius spelar bra nu, mycket bra.

Sirius blir bättre och bättre, organisationen blir starkare och starkare och Hemsidans skribent Lars Dahlström vill utveckla nyhetsflödet på hemsidan. Har du ett engagemang och intresse för att skriva så tveka inte att ta kontakt med mig.

lars.dahlstrom@uppsalaskolor.net,

Posten senast uppdaterad 8 mar 2009 kl. 14:39

Annonser


51