Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1101
01e22310264a56ffc1ef8d5f3f1602fc
Tillbaka

Sandviken vann över Sirius på Studenternas

Sandviken vann över Sirius på Studenternas

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Sandviken tog två poäng på Studenternas

De första minuterna av första halvlek spelas en defensiv bandy där lagen håller boll. Men mycket snabbt kommer ett spel igång som kommer att prägla hela halvleken; bägge lagen börjar med att samla sig i defensiven för att sedan trycka på och skapa anfall. Man tar många chanser och kommer långt upp i banan vilket innebär att det spelas mindre av det omdiskuterade "vända hemåt-spelet". Dock är inget av lagen särskilt effektivt och det blir också bara två mål i halvleken.

Patrik Johansson förvaltar sin nya forwardsposition väl och han utnyttjar sin höga fart där uppe, denna halvlek om möjligt extra hög, tack vare medvinden. Även Lars Fall och Kalle Spjuth gör gedigna insatser på mitten och Andreas Werner spelar utmärkt som halv. Även försvarslinjen är kompakt och särskilt Max Eriksson står för en rad fina brytningar. I SAIK dominerar framför allt Daniel Berlin och Linus Forslund. De kommer båda med mycket hög fart och tar sig högt upp i straffområdet och är stundtals riktigt farliga.

Det skapas många anfall från båda håll med utdelningen saknas. Först i 38:onde minuten kommer rättvist 0-1 till Sandviken då Mikko Aarni slår in bollen på ett hörnliknande frislag, assist Linus Forslund. Sirius kontrar och trycker på för en kvittering men det är trots det SAIK som får nästa mål. Den här gången är det Mikael Nilsson som får in bollen när det bara är några minuter kvar av halvleken. Pass från nummer 20, Daniel Bäck.

SAIK tar kommando direkt i andra halvlek och Mikko Aarni som står placerad precis vid Sirius mål tar emot en snygg passning och styr in bollen i mål. Bortalaget skapar fler lägen och i 56:e minuten gör man 0-4 genom Daniel Bäck på pass från Erik Pettersson. Sandvikarna fortsätter att trycka på och är riktigt farliga. Sirius intar nu en mer defensiv roll, men när Kalle Spjuth tar emot en fin passning från Lars Fall hittar han en lucka, kommer fri, gör en mycket snabb forcering och sätter bollen i mål. Hemmalaget tar time out direkt efter målet och det råder ett avvaktande spel från bägge lagen efter det.

Trots att SAIK är mer säkra i sitt spel gör Sirius ett mål till; Andreas Werner sätter 2-4 på pass från Andreas Eskhult; sistnämnde gjorde många fina genomåkningar under matchen. SAIK fortsätter att skapa lägen men Sälen gör många riktiga snygga räddningar. Men 2-5 kommer till slut efter ett riktigt snyggt skott av Linus Forslund som kommer med hög fart och sätter bollen nere till vänster om Säleby. Assist Joakim Bergman. Sirius hinner bränna två straffar innan nästa mål kommer, i 86:e minuten får Jesper Hvornum till ett långskott som går i mål och man har därmed ökat på ledningen till 2-6. Sirius får in ett reduceringsmål i slutet då Viktor Broberg återigen gör ett hörnmål. Matchen slutar 3-6.

Matchens blåställ går till Andreas Werner som också utses till matchens lirare. Samma utnämning för SAIKs del tillfaller tvåmålsskytten Mikko Aarni.

Vädret ställde till det en del och både Erik Sundin i Sirius och Daniel Berlin i Sandviken menar att det blev ett rätt konstigt spel pga. vinden.

- Det blev en ganska konstig match på grund av att det blåste så mycket. Jag tycker att vi kontrollerade matchen bra i första halvlek och får en rättvis ledning. Men i andra halvlek slappnar vi av och Sirius kommer då in i machen, säger forne Siriusspelaren Daniel Berlin.

På frågan om det är extra speciellt att spela på gamla hemmaarenan svarar lagkaptenen att det är lite speciellt då han så att säga vuxit upp där och tränat mycket på Studan, och att det är mer speciellt att spela på Studenternas än att möta Sirius.

Vad tror du om Sirius chanser till slutspel?
- Nu har jag inte jättestor koll på deras matchschema, men för Uppsala stad hoppas jag att Sirius når slutspel, avslutar "Bella".

Joachim Boivie i Sirius säger följande om matchen:
- Jag är besviken över min och lagets insats i första halvlek. Dock får vi komma ihåg att det är ett väldigt bra motstånd. Vi har inte råd att slå bort så många passningar som vi gör i första halvlek om vi vill få tyngd i anfallen. Vinden var kanske en bidragande faktor. I andra hittar vi tillbaka men lyckas inte med det lilla sista för att kunna vända matchen. Summerat är att med en bättre bollhållning i första halvlek, ett par färre misstag samt bättre effektivitet i matchen igenom hade vi bärgat två poäng. Vi ser framåt och siktar in oss på onsdag från och med imorgon. Matcherna är så pass nära inpå varandra att vi inte kan älta en match utan nu tar vi och laddar batterierna för revansch på onsdag.

En intervju med Erik Sundin i Sirius-TV kommer upp inom de närmsta dagarna.

Matchfakta:
Resultat: 3-6 (0-2)
Publik: 1 365
Hörnor: 6-10
Utvisning min: 10-10
Målskyttar: 0-1 Mikko Aarni (Linus Forslund), 0-2 Mikael Nilsson (Daniel Bäck), 0-3 Mikko Aarni (Johan Löfstedt), 0-4 Daniel Bäck (Erik Pettersson), 1-4 Kalle Spjuth (Lars Fall), 2-4 Andreas Werner (Andreas Eskhult), 2-5 Linus Forslund (Joakim Bergman), 2-6 Jesper Hvornum (ingen assist), 3-6 Viktor Broberg (Andreas Werner)

/Magdalena Carlstedt


Posten senast uppdaterad 15 jan 2012 kl. 23:01

Annonser


51