Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1866
136f036cc51697e8f413318ded319dc3
Tillbaka (UPD: 2014-11-13 19:56:59)

Säsongens första seger

Minusgrader och ett formstarkt Kalix väntade på Kalix IP när Sirius i Elitseriens fjärde omgång rest norrut. Kalix har överraskat under de första omgångarna med segrar mot lag som Edsbyn och Hammarby. Sirius kom från en starkt upphämtning mot Ljusdal men letar fortfarande efter målskyttet och ett välfungerande spel över hela banan. 

En stor snackis innan matchen var Kimmo Kyllönens skada vilket gett 19-åriga talangen Gustav Holmgren chansen att få stå. Han skulle visa att han är att räknade med under kommande matcher. 

- Det hela har gått väldigt snabbt. Jag fick ett samtal på måndagskvällen från "Linkan", Sirius målvaktstränare, som sa till mig att Kimmo skadat sig och att jag kommer att stå flertalet matcher framöver. Jag har varit redo för detta i flera år, sammanfattar Gustav som funnits med i Sirius A-lag sedan 2011. 


Matchen

Det var en jämn första halvlek där båda lagen skapade lägen. I den 21 minuten, på en hörnvariant tog Sirius ledningen. Jakob Jenefeldt målskytt efter att ha tagit bollen som förstaskytt, drivit bollen mot mål och hittat en lucka i Kalixmuren. Kvitteringen kom fem minuter senare när Erik Olovsson, med ett välplacerat skott på en chanslös skymd Holmgren hittade nät. 

Ett par minuter innan paus återtog Sirius ledningen, ett mål som kom att bli matchen sista också. Jimmy Lindgren kan på retur från Kalixmålvakten Marcus Lindgren slå in bollen i ett öppet mål. 

En glad Jimmy Lindgren som kämpat sig in i truppen sammanfattade efter matchen sitt mål: 
- Det är ett äkta Jimmy Lindgren mål! 

I den andra halvleken tog Kalix över spelat och pressade mot ett tajt försvarande Sirius. Kalix skapar en del farligheter. Framförallt genom hörnor. 

- Vi låg på rätt sidan bollen, hela tiden. Något vi ibland haft lite svårt med. De flesta skotten kom utifrån eller från vinklar vilket förenklar mitt jobb. Är man beredd och alert så tar man bollarna, säger Gustav. 

I matchen absolut sista minut tilldelas Kalix en straff efter att Patrik Johansson använda en hög klubba i straffområdet. En straff som Gustav välplacerat räddar. 

- Jag har kollat på en hel del videofilmer på skyttens straffar. Jag visste tidigt att jag skulle stå kvar och jobba mycket med händerna, vilket gick bra säger Gustav när han sammanfattar straffen. 

Huvudtränaren Thony Lindquist var även han mycket imponerad över Gustavs insats: 
- Gustav är väldigt mogen och lugn trots sin ringa ålder. Han tar det han ska plus en del till. Självklart är straffräddningen i slutet helt avgörande och han tar även ett friläge i första halvlek. 

I morse reste laget hem till Uppsala och hade ett lättare ispass på eftermiddagen. Redan på lördag är det dags för hemmamatch mot Vänersborg. 

- Vi har redan börjat ladda om inför matchen på lördag. Jäkligt skönt med två pinnar igår och nu siktar vi på två nya i helgen. Jag har själv lite revansch att uthämta på Vänersborg efter min match mot de förra året, avslutar Gustav. 

Matchfakta: 
Kalix - Sirius 1-2
Hörnor: 9-10
Utvisningsminuter: 20-35
Målskyttar Sirius: Jakob Jenefeldt, Jimmy Lindgren  

Videosammandrag från matchen och intervju med Jakob Jenefeldt här (via UNT24.se) 

Posten senast uppdaterad 13 nov 2014 kl. 19:56

Annonser






























51