Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1886
636f490764418b358be9bd1aabcbee31
TillbakaIlja Grachev gjorde hattrick i bortamatchen mot TB Västerås. Foto: Kenta Jönsson (UPD: 2014-11-26 22:19:02)

Ilja Grachev gjorde hattrick i bortamatchen mot TB Västerås. Foto: Kenta Jönsson

Seger borta mot TB Västerås

Sirius börjar offensivt direkt med ett skott på mål av anfallaren Hammarström i den första spelminuten. Blåsvarts Jakob Jenefeldt skadas kort därefter men kommer senare tillbaka i spel. TB Västerås får en hörna i den sjunge minuten som Robin Andersson slår in i mål. 1-0 till hemmalaget. 

Det är kort därefter nära för TB att öka på ledningen, men Holmgren står för en kanonräddning. Spelet präglas därefter av en del misstag från bägge håll, men Sirius lyckas till sist, efter tjugo spelade minuter få in bollen. Målskytt är Ilja Grachev på hörna. 

Tillberga replikerar direkt och är riktigt nära att näta igen, men bollen hamnar strax utanför målburen. Sirius börjar komma in mer och mer i matchen efter en matchinledning där hemmalaget tagit kommando. Dock har man svårt att skapa målchanser, vilket även TB har. 

Matchen blåses av efter en tämligen händelsefattig halvlek; de flesta chanserna och lägena skapades i början av matchen, därefter avtog spelet och tempot. Tillberga inledde starkast men Sirius kom ganska snabbt ifatt.

Efter ett spel som går upp och ner åt båda håll i början av andra halvlek kommer två snabba mål när tio minuter är spelade; ett mål för vardera laget. Först ut är blåsvart som genom Ilja Grachev, återigen, fixar 1-2. Pass från David Thorén. En minut senare dundrar TB in en hörna, målskytt: Jens Blixt. 

Minutrarna därefter är det Sirius som leder spelet och man utnyttjar misstag från hemmalagets sida. I den 60:onde matchminuten fixar Uppsalalaget en hörna som Mattias Hammarström sätter säkert. Det blir stormigt ett tag både på och vid sidan av isen, detta samtidigt som det sker en del misstag spelmässigt från Sirius sida, man lyckas dock ordna upp situationer i sista stund. 

Efter en fin åkning av Sirius snabbåkare Putte Johansson får Sirius ännu en hörna, och även den sitter. Återigen är det Ilja Grachev som målar. En hel del chanser skapas de sista tjugo minutrarna, men inget mål görs. Sirius nätar en gång men målet blir bortdömt för offside. Man får trots det med sig två poäng hem från Västerås denna gång, och Uppsalalaget ligger nu på en elfteplacering i tabellen med 6 poäng, två poäng efter slutspelsplacerade Vetlanda. 

Nästa hemmamatch är mot Bollnäs, onsdagen den 10:onde december. Varmt välkomna!

Matchfakta:
TB Västerås-Sirius 2-4 (1-1)
Publik: 382
Sirius mål: 1-1 Ilja Grachev, 1-2 Ilja Grachev, 2-3 Mattias Hammarström, 2-4 Ilja Grachev


/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 26 nov 2014 kl. 22:19

Annonser


51