Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1313
6fd24759aebfe3b84454686903ffed33
TillbakaLaget firar efter segern (UPD: 2012-11-06 09:30:11)

Laget firar efter segern

Seger borta mot Västerås

I år blev det ingen repris av fjolårets förlust borta mot VSK med 1-10, en match de flesta i Sirius vill glömma. Denna gång fick blåsvart istället med sig två pinnar hem från "Västra Aros".
- Det är självklart jätte skönt, äntligen har det lossnat kommenterar Ilja Grachev.

Blåsvart får första målet redan i nionde matchminuten genom teknikern Andreas Eskhult. Detta efter en snabb start där båda lagen trycker på, och där Sirius har ett par chanser.

- Matchen startade med ett bra tempo, vi visste att Västerås skulle köra på framåt och i samband med det så var det viktigt att prioritera defensiven. Och vi visste att vi skulle få de omställningarna vi behövde. Skönt att vi gjorde första målet och fick den energi vi behövde för att fortsätta spela vårt spel, fortsätter Ilja. 

Västerås är dock inte sena med att svara; 1-1 kommer bara sju minuter senare genom Jimmy Jansson. Efter det blir det inga fler mål i första halvlek; Sirius står dock för en bra insats, framför allt defensivt, men även helt OK offensivt. Man gör dock ett par misstag. Båda lagen står för ett par chanser men ingen sitter.

I andra halvlek tar VSK kommando genom att ta ledningen efter bara två minuter. Kort därefter utvisas Sirius' Andreas Eskhult. Minutrarna efter det råder ett defensivt spel från blåsvarts sida medan Västerås trycker på framåt. 

Men Sirius kommer tillbaka, i 63:e minuten reducerar man genom Broberg som serveras av "Eskil"; sistnämnde dribblar bort spelare efter spelare som bara han kan, och passar sedan Viktor som sätter bollen. Kort därefter gör Lars Fall 2-3 och Sirius har återigen tagit ledningen. 

- Det kändes att vi var stora hela matchen igenom med tanke på att vi hade bra lägen men som vi kanske inte förvaltade på ett bra sätt, och när vår "snabbscreenande" kapten på halven Lars Fall gjorde 3-2 så kändes det att vi hade matchen, fortsätter Grachev. 

VSK är dock inte ofarliga, de grönvita reducerar i 80:onde minuten efter att ha tagit en timeout och de sista minutrarna av matchen är mycket jämna. Matchen kunde ha slutat oavgjort; Viktor Broberg trycker in 3-4 i 90:onde minuten, och kort därefter har VSK chans att reducera genom en straff som de dock bränner. Matchen slutar alltså med vinst till Uppsalalaget.

- Det är alltid välbehövligt att få en bra start på en elitserie som kommer bli otroligt jämn i år. Det är skönt att njuta lite av segern, den kändes riktigt välförtjänt, men på onsdag är det en ny fight och vi hoppas på att alla tar sig till "Studan" och skriker lite! En stor eloge till Västra sidan som hejar fram oss i både vårt och torrt, avslutar Grachev. 

Matchfakta:
Västerås-Sirius 3-4 (1-1)
Målen: 0-1 Andreas Eskhult (Matvey Azarenko), 1-1 Jimmy Jansson (Mikael Olsson), 2-1 Mikael Olsson (Oscar Gröhn), 2-2 Viktor Broberg (Andreas Eskhult), 2-3 Lars Fall (Niklas Hellqvist), 3-3 Kim Barklund (Jens Blixt), 3-4 Viktor Broberg (Joel Wigren)
Utv. min: 20-15
Publik: 1 588

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 6 nov 2012 kl. 09:30

Annonser


51