Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
473
15ed0cf8436187972c7c976c8c162010
Tillbaka

Jonny Johansson, materialförvaltare

Serien vänder och returmatch mot Kungälv

Nja, nu är det inte riktigt så men upplevelsen är påtaglig då motorvägen ser ut att korsa ena hörnflaggan 20 meter upp i luften. Vi får hoppas på att vi slipper nedfallande grus, som gör att Sirius, kanske i dubbel bemärkelse, tvärnitar.

För att ta reda på hur det ligger till med skridskoslipningen i laget har siriusbandy.se pratat med Sirius materialförvaltare Jonny Johansson.

Hej Johnny. Slipar du alla spelares skridskor?

- Ja, det gör jag. Jag maskinslipar allas. Det går fortast så. När John Nilsson kom till oss så envisades han med att handslipa sina skridskor, men det har han slutat med eftersom jag gör det på maskin lika bra och på betydlig kortare tid.  

Är det någon som är mer petig med sin slipning än någon annan?

- Alla är nogranna men om det är någon som är lite mer krävande än andra så är det Viktor. Sen har vi Pirre som vill ha slipat före uppvärmningen, före match och i halvtidspausen. Så det blir en hel del slipande.

Andreas Eskhult berättade tidigare för mig om att i Ryssland så är det den yngste spelaren som får bära på slipmaskinen. Vem är det som gör hundgörat i Sirius?

- Hahahaha... det får jag göra själv. Det får man aldrig någon hjälp med. Men när vi åker på bortamatcher tar vi bara med den lilla maskinen.

Så det finns en större maskin?

- jo, vi har en större där vi till exempel slipar olika radier, beroende av vilken åkyta spelarna vill ha på skridskon. Spelarna vet hur de vill ha sina skridskor, men det händer att de ibland vill prova något nytt.

Gör du något annat än slipar skridskor?

- Ja, som materialare ansvarar jag för att det finns all annan utrustning som skydd och tejp. Hämtar fika och frukt. Man blir en alltiallo.

Boivie och Werner spelade inte sist. Vet du om de kommer med till Kungälv?

Ja, på genomgången så gav de klartecken till spel, så det tror jag.

Siriusbandy.se tackar för pratstunden och hoppas på att Sirius fortsätter sitt segertåg i Elitserien.

 

 

Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51