Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1557
92d8e25b8dacf37ce4e3351311316750
Tillbaka

"Klasse" gjorde 4-4.

Sirius avslutade med seger

Följande referat är taget från cupens egna hemsida: 
Sirius vann en mycket spännande match mot Kalix med 6-5 (3-2) efter att Ilja Grachev med matchens sista skott stänkt in en hörna i nättaket och avgjort till Sirius fördel.

Det här var en match som såg ut att väga över i Kalix fördel då Kalix ganska kraftigt dominerade andra halvlek. Sirius verkade gå på knäna men hittade nya krafter sista 10 min och kunde återvända till egen fördel via tre mål sista åtta minuterna.

I paus var ställningen 3-2 till Sirius efter att Sirius avslutat halveken starkt och vänt ett 1-2 underläge sista kvarten. Fyra spelmål inledde innan Niklas Hellqvist strax före paus hittade rätt på en hörna fram till 3-2 Sirius.

Men i andra tog Kalix över spelet och första halvtimmen av andra gick helt i Kalix favör. Sirius hade också bara två avbytare så när Simon Viklund slog in en retur efter bra förarbete Peter Stock till 4-3 Kalix i den 78:e min kändes det här nästan klart trots att bara ett mål skiljde.

Men Sirius hittade nya krafter samtidigt som Kalix också slappnade av och inte riktigt var fokuserade när Sirius lägen dök upp. Klas Nordström hittade rätt på frislag till 4-4 i 84:e min, mycket tack vare en väldigt gles Kalixmur på frislaget. I 86:e min, nytt frislag långt nere i högra hörnet. Stenhårt in framför mål där Ted Wiklund fick stå helt omarkerad och sprätta in 5-4 Sirius.

Dock hann Kalix kvittera på ett mycket vasst distansskott av Niklas Gällman som satt otagbart uppe i krysset i 89:e min. Därmed talade allt för att straffar skulle avgöra matchen. Sirius hann dock upp i ett sista anfall och skaffade sig en högerhörna med 10 sek kvar att spela. "Ett skott" visade domaren och det skottet tog Sirius bäste spelare Ilja Grachev hand om och krutade upp i nättaket fram till 6-5 Sirius.

Häftig avslutning på en rätt jämn match men där Sirius lite hetare vilja att vinna på slutet avgjorde till slut.

/Håkan Brindholm

Posten senast uppdaterad 17 sep 2013 kl. 15:11

Annonser


51