Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
438
674e8f2dc56a5e18ad8cec36e9ea69fa
Tillbaka (UPD: )

Sirius Bandy fick grönt kort!

Sex ej namngivna föreningar fick gult kort och måste få till tydliga handlingsplaner runt sin ekonomi senast 1 mars 2010.

Janne Sjonemark, ordförande i Sirius Bandy ger följande kommentar....

-Vi tycker det är allmänt tråkigt att situationen uppstår med klubbar som har påpekanden från bandyns elitnämnd. Vi vet hur hårt och ambitiöst alla jobbar och oftast ideellt. Sirius Bandy vill heller inte slå sig för bröstet och skryta med hur duktiga vi är. Det var inte länge sedan Göran Angesten, Lasse Hydling, spelare, ledare och inte minst Uppsala kommun räddade Sirius Bandy från konkurs.

Det som är anmärkningsvärt med dagens situation är att  flera storklubbar inte ”får till det”. Vi ser också liknande tendenser inom alla lagsporter och det har pågått länge. Damelitlagen i fotboll är en ny grupp som har klara problem med ekonomin, t.ex Umeå.

I Sirius Bandy har vi valt att ta ett långsiktigt fokus. Vår ambition är att växa där organisation och utveckling går hand i hand. Vi ser klara samband mellan bräckliga organisationer och dålig ekonomi. Det är relativt lätt att ”köpa sig” framgång kortsiktigt. Jag anser att Färjestad Hockey är en fin förebild. Föreningen är ledande inom Svensk hockey både organisatoriskt och resultatmässigt med en tydlig långsiktig strategi.

Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51