Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1190
545ae578158281906f7f55ce0824fcda
Tillbaka (UPD: 2012-04-05 17:05:30)

Sirius Bandy och Christian Mickelsson överens

Christian Mickelsson kom tillbaka till Sirius säsongen 2009-10 och har sedan dess varit en av lagets stora målskyttar. Det senaste året spelade han till sig en VM-plats i det svenska landslaget och blev med sina tio mål i turneringen ett ännu hetare byte för den ryska bandymarknaden.

– Vi har sedan en tid haft en förhandling med Christian. Han har en klausul i sitt avtal där den här möjligheten finns och vi är nu muntligt överens om den ekonomiska uppgörelsen mellan oss. Jag vill poängtera att någon kontakt mellan oss och någon rysk klubb inte har tagits. Det här är enbart en förhandling mellan oss och Christian. Nu återstår bara påskrifter mellan oss innan allt är klart, säger Berglund.

– Att bli proffs i Ryssland är det största som man kan få vara med om som bandyspelare. Därför känns det helt rätt att ta chansen nu. Jag kommer åka över dit en sväng i sommar men flyttar inte permanent förrän i slutet av augusti, säger Mickelsson. Det känns personligen bra att det blev klart så plats tidigt inför den kommande säsongen så att Sirius har tid att fylla min plats.  Jag hoppas verkligen att Sirius får ihop ett bra gäng. Jag kommer gärna tillbaka i framtiden om jag är välkommen. Tanken är i första hand att jag är kvar under hela kontraktstiden som är 2 + 1 år, säger Mickelsson.

– Vi förstår att det attraherar honom att prova på proffslivet i Ryssland, något som kan vara ett ytterligare steg i hans fortsatta utveckling, säger Berglund. Kortsiktigt tappar vi i Sirius Bandy en av våra absoluta spetsspelare, men vår satsning går ändå med full kraft vidare. Vi har haft en bra och konstruktiv dialog med Christian under den här förhandlingen och jag vill ge honom cred för det sätt han har hanterat situationen, dels ur sitt eget perspektiv, men också hans önskan att det ska bli bra för Sirius Bandy. Nu önskar vi honom all lycka i sin fortsatta karriär och jag hoppas Christian kommer tillbaka till oss i framtiden, säger Berglund.

Posten senast uppdaterad 5 apr 2012 kl. 17:05

Annonser


51