Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1215
44818ef9875da70e5d242b566ac3aa55
Tillbaka (UPD: 2012-06-08 18:43:07)

Sirius Bandy satsar på unga talanger i A-laget

– Vi har haft en strategi de senaste åren att medvetet och konsekvent investera i det blåsvarta konceptet* och en satsning på ungdomsledarna, säger Magnus Berglund, klubbchef i Sirius Bandy. Resultatet är att allt fler ungdomar i våra lag har tagit steg i sin utveckling. Här har vår ungdomsansvarige Erik Löhman gjort ett föredömligt jobb. Han har varit en stark motor i förändringsarbetet i syfte att leverera fler talanger till vårt A-lag. Jag vill ge Erik och ungdomsledarna en eloge för sina insatser. Jag vill att Erik fullföljer och sätter ytterligare fart på det här, säger Berglund.

– Nu bedömer jag att vi har fyra talanger som är tillräckligt bra för att ta plats i A-lagets träningstrupp. De spelare jag talar om är Jakob Edberg, Tobias Engstrand, Andreas Wängelin och Gustav Holmgren. Från och med den här veckan ansluter de och beslut tas senare om, och vilka som tar plats i den riktiga A-truppen, säger Berglund.

Erik Löhman, ungdomsansvarig i Sirius Bandy kommenterar;
”En del i vår vision är att utveckla talanger som kan gå hela vägen till vårt eget A-lag. Att A-laget nu plockar upp de här spelarna till sin träningstrupp känns inspirerande, och det visar tydligt på det fantastiska jobb som våra ungdomsledare gör.”

– Jag har haft möjligheten att få jobba med de här killarna både på bandygymnasiet och i U-20 truppen, säger Pierre Roos, manager för U-18/U-20. Alla fyra har bestämt sig för att satsa fullt ut på bandyn och har ett driv att hela tiden vilja bli bättre. Det känns därför kul för mig och mina ledarkollegor att de nu får chansen att komma till en ny miljö där de kan fortsätta utvecklas, säger Roos.

Olle Gabrielsson, assisterande tränare i A-laget kommenterar;
”Jag vill göra mitt bästa att fortsätta lyfta de här spelarna och jag hoppas de tar ytterligare steg när de får vara med oss i A-laget. De blir också ett bra inslag på våra träningar med ungdomlig entusiasm, energi och viljan att ständigt bli bättre”.

*Blåsvarta konceptet är ett antal verktyg, modeller och metoder satta i ett system i syfte att utbilda och utveckla talanger.

Posten senast uppdaterad 8 jun 2012 kl. 18:43

Annonser


51