Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
159
9eda7d5e11a3a891d6c5ee9dd0d95f00
Tillbaka

Pierre fick matchens blåställ för bästa spelare i Sirius.

Sirius besegrade IFK Vänersborg med 3 – 1

Vädret ställde till det en hel del i dagens match. Men man kunde se att vårt blå-svarta gäng var mycket mer på hugget idag än i många tidigare matcher och att det bara var vinst som räknades. Sirius började matchen i hård motvind, vilket präglade matchbilden en del. Sirius försökte ändå att spela sig igenom Vänersborgs försvar och gjorde det stundtals mycket bra, fastän den hårda motvinden. Vänersborgs raka spel var ibland på väg att lyckas men ett samlat Sirius mötte upp bra och Vänersborg kom inte hela vägen fram. Men det var ändå Vänersborg som gjorde det första målet. 0 – 1 gjordes på en hörna genom försvarsspelare Viktor Weiselius. Sirius ville inte vara sämre utan Viktor Broberg kvitterade till 1 – 1, också det på hörna. Viktor var också delaktig i spelet som ledde till hörnslaget. Båda lagen hade sedan några riktigt bra lägen att göra mål, men 1 – 1 blev halvtidsresultatet. Ingen tvekan om att snön som föll gjorde det svårt för lagen att spela bra bandy.

Inför andra halvlek började snön och blåsten att tillta. Sirius fick nu spela i medvind och det var den första kvarten av andra halvlek som kom att bli helt avgörande för matchen. Efter ett mönsteranfall där nummer 20, Andreas Eskhult, passar en snabbskrinnandes nummer 11, Lars Fall, gör Lars inget misstag. Skjuter från distans ifrån sin högerkant och målvakten släpper skottet förbi sig. Underbart vackert spel från Sirius och 2 – 1. Sirius fortsatte att skapa chanser och Vänersborg fick släppa till en hörna som Sirius snabbt tog tillvara på. Alexander Mayborn fick helt öppen gata efter att bollen studsat ut ifrån ruset. Alexander gjorde det viktiga 3 – 1 målet, vilket också blev slutresultat. Det var ca en halvtimme kvar av matchen men tyvärr gjorde vädret det svårt för båda lagen att prestera någon bra bandy. Båda lagen försökte spela långa bollar på forwards. Sirius försökte spela sig igenom vid ett par tillfällen och vid två tillfällen var faktiskt siriusspelare helt fria med målburen. Ja, inte ens målvakten var kvar, men vid båda tillfällena misslyckades spelarna att få bollen i mål. Men det hade inget större betydelse eftersom Sirius vann med 3 – 1. Hela laget stod upp bra och spelade ett mycket tätt försvarsspel. Spelarna spelade nära motståndarlaget och kunde bryta de anfall som kom. Sirius vann också andrabollarna och hade inga större svårigheter att försvara sig. Försvarsspelet var perfekt till 100%, eller 110% som Mats Söderman hade sagt.  Kapten Pierre Roos fick utmärkelsen "Matchens blåställ", vilket han väl förtjänade. Pirre var mycket säker i brytningarna i dagens match. Det går att lyfta fram hela laget idag, men Hemsidan vill ändå lyfta fram några spelare som gjorde det lilla extra idag. John Nilsson gjorde sin bästa match. Andreas Werner gjorde inga misstag från vänsterhalven och Lars Fall var lika klockren från sin högerhalvposition. Eskhult briljerade med sin teknik och både Mayborn och Broberg kämpade mer än vanligt. Det bådar gott inför nästa match.

Förutom den hårda vinden föll det stora snöflingor över Studenternas IP. Den gamla klyschan att det var lika förhållanden för båda lagen är lätt att ta till, men jag undrar om det inte var Sirius som led mest av det ymniga snöfallet. Sirius försökte spela sitt två-vägspel efter isen men svårigheterna gjorde att båda lagen kom att spela ett långt spel på sina forwards. Den effektiva bandyn uppgick idag till 2 x 15 minuter. Det skönaste var i alla fall hemmasegern. I dagsläget håller man på att bygga inomhushallar på orter som spelar bandy i div 1. När Sirius kommer att få perfekta förhållanden i en bandyhall vet vi inte idag.


Elitserien: IK Sirius BK - IFK Vänersborg 3-1 (1-1)

Matchnr 0200001041
Tid 2008-11-23 13:15
Plats Studenternas IP 1 - Bandy
Publik 653

Händelser

Tid

Spelare
6   0 - 1 Mål (hörna) Viktor Weiselius, IFK Vänersborg
9   1 - 1 Mål (hörna) Viktor Broberg, IK Sirius BK
58   2 - 1 Mål (spelmål) Lars Fall, IK Sirius BK


Passning Andreas Eskhult, IK Sirius BK
61   3 - 1 Mål (hörna) Alexander Mayborn, IK Sirius BK
Utvisningar IK Sirius BK : 3 x 10 minuter
IFK Vänersborg : 4 x 10 minuter
Laguppställningar
4. Olle Gabrielsson
5. Pierre Roos
7. Andreas Werner
8. Erik Sundin
9. Niklas Hellqvist
10. Viktor Broberg
11. Lars Fall
16. Alexander Mayborn
17. Mattias Wiberg
19. John Nilsson
20. Andreas Eskhult
24. Jesper Bergelin
34. Jakob Säleby
44. Håkan Kyller
 
1. Peter Johansson
2. Martin Röing
4. Petter Andersson
6. Rikard Wallin
7. Magnus Sjöling
8. Andreas Eriksson
10. Robin Lundqvist
13. Tony Eklind
14. Henrik Eriksson
17. Calle Johansson
18. Filip Strömqvist
19. Jesper Larsson
21. Patrik Karlsson
30. David Erkenborn
34. Anders Englund
66. Viktor Weiselius
Domare
Peter Öhrlund
Tomas Ljung
Tobias Broström

Posten senast uppdaterad 23 nov 2008 kl. 19:33

Annonser


51