Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
354
5d9c6647d4a674bab3a798ac66a79ce8
TillbakaMayborn gjorde två mål i matchen mot Vetlanda (UPD: 2009-03-05 23:09:56)

Mayborn gjorde två mål i matchen mot Vetlanda

Sirius besegrade Vetlanda med 5 - 1

Vetlanda började matchen offensivt och skapade en hel del chanser. Men Sirius spelade ändå med stort tålamod och tog så sakteliga över händelserna mer och mer och 1 – 0 målet kom helt logiskt. Det var Göran Rosendahl som sköt in bollen förbi Jonas Persson i Vetlandamålet. För framspelningen stod Andreas Eskhult. Vetlanda skapade en del chanser men hade så långt svårt att komma ända fram. Bäst chans hade Denis Riabchevski som sköt men inte bättre än att Jakob "Super-Sälen" Säleby kunde rädda.

2 – 0 kom för Sirius i halvlekens sista minut. Sirius vaskade fram en hörna och Andreas Werner fick på en kalasträff och bollen gick in strax under ribban. Sammantaget kändes Sirius starkare än Vetlanda. Vetlanda spelade oftast långa bollar upp mot Christoffer Edlund medan Sirius spelade sig igenom Vetlanda och försökte komma runt på kanterna.

Andra halvlek inleddes med att Sirius fick en dubbelchans men Jonas Persson gjorde två prakträddningar. Det märktes direkt att Sirius ville visa var skåpet skulle stå. Jonas Persson såg till att behålla spänningen ett tag till då han fick göra ytterligare en räddning då Lars Fall provade skott. Lars var mycket het i kväll och gjorde det mesta rätt. I den 66:e matchminuten fick Lars bollen och han dribblade en bit innan han nöp till med ett skott som gick in i mål. 3 – 0 och matchen kändes mer eller mindre avgjord eftersom Sirius spelade mycket stabilt och säkert. Strax efter fick Lars ett liknande läge men den här gången gick skottet strax utanför. Tyvärr fick Lars lämna planen med en skada och hur det är med honom vet inte Hemsidan idag.

Sirius fortsatte att trumma på både 4 – 0 och 5 – 0 gjordes av Alexander Mayborn, på pass av Andreas Eskhult. 4 – 0 målet föregicks av dribblingskonster i den högre skolan innan passet kom, som friställde Mayborn. Mycket vackert.

I slutskedet av matchen kunde Patrik Gustafsson reducera till 5 – 1.

Båda lagen spelade en trevlig och publikvänlig bandy. Vetlanda höll upp spelet och satte hög press på Siriusspelarna, som oftast spelade sig ur situationerna. Vetlanda hade svårt att komma åt Sirius, som spelade med stort självförtroende och säkerhet i spelet.

På presskonferensen började Jonas Claesson att berömma Sirius för lagets fina prestation. Han var också nöjd med det spel som Vetlanda har presterat i kvartsfinalserien även om han var besviken över förlusten.

Mats Söderman analyserade matchen och berättade att Vetlanda började bäst men att Sirius jobbade sig in i matchen vart eftersom. Både Mats och Claesson var överrens om att luften gick ur Vetlanda efter 3 – 0 målet.

Coach Berglund i Sirius helt klart nöjd över Sirius spel och tyckte att Sirius har tagit ytterligare ett steg framåt i sin utveckling. Matchserien mot Vetlanda har visat på bra lagmoral och kämpatakter. Sirius förlorade första matchen, låg under i andra men lyckades vända och totalt vinna hela kvartsfinalrundan. Berglund hade också synpunkter på den korta förberedelsetiden som laget har, inför nästa matchomgång. Det är match redan på lördag för Sirius och det är i det kortaste laget, ansåg Magnus.

Drygt 5000 personer såg matchen på Studenternas IP. Kan vi tro på fler nu på lördag?

 

 

Posten senast uppdaterad 5 mar 2009 kl. 23:09

Annonser


51