Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
207
5b002106b21afd9a8391d4da1de18346
Tillbaka

Andreas Eskhult. Bästa spelaren i IKS, enligt VSK-expertisen.

Sirius besegrade VSK med siffrorna 1 – 4 i ABB-Arena

 

 

  Den här matchen präglades mestadels av ett ställningskrig på mittfältet. Båda lagen var till en början mycket disciplinerade och bjöd inte motståndarna på mycket. Sirius höll bollen mycket inom det egna laget och slog inte bort många pass. När sedan VSK fick chansen att anfalla var Sirius väl samlat och Mikael Carlsson och övriga i VSK gavs inga ytor att bygga upp sitt spel på. Första målet gjordes av Sirius. Det var Alexander Mayborn som var framme och slog in bollen efter det att Sirius hade haft en hörna från höger. Mayborn fick en gratischans och gjorde inget misstag utan placerade in bollen i mål. Västeråspubliken tystnade och började redan gnälla över VSK:s avsaknad av spel. Sirius behövde inte alls be om ursäkt för det, utan ett tålmodigt Sirius fortsatte att trumma på.

Efter Sirius ledningsmål försökte VSK att pressa på med mer folk och det gjorde de utan någon som helst framgång. Mikael Carlsson försökte som oftast på egen hand och de anfallen slutade nästan alltid vid att ett samlat Sirius avväpnade honom innan det hann bli någon som helst farlighet. Vid de tillfällen som VSK kom igenom och avslutade på mål stod annars alltid Säleby rätt och räddade.

I pausen stod det 1 – 0 till Sirius och båda lagen hade egentligen svårt att komma fram till några riktiga farligheter men Siriussupportrarna var självklart glada över Siriusledningen.

Sirius 2 – 0 mål var elegant. Målfabrikationen på hörnslag har minskat sedan det att lagen står kvar i målet men kanske Sirius har hittat lösningen på det problemet. Hela laget tog fart från mittplan och när bollen kom fram till skytten så passades bollen ut till höger där Lars Fall kom farandes med fart. Larsa sköt nu bollen förbi Daniel Kjörling i VSK-målet och Sirius hade återigen gjort mål efter en hörnsituation. 3 – 0 till Sirius gjordes av Erik Sundin. Sudden fick en passning från Eskhult och Erik sköt lågt om Kjörling. Matchen kändes nu avgjord och den tillresta siriusklacken sjöng vackrare (starkare reds anmärkning) och vackrare. VSK kunde reducera till 1 – 3 innan Sirius notoriske målskytt, Viktor Broberg, avslutade med att göra 1 – 4. Vem som passade fram till målet? Ingen mindre än Andreas Eskhult. Det börjar kännas bekant.

- Vi släppte inte någon över bron, sa Joachim Boive.
- Fy fan vad skönt. Det var bara att köra på med vårt spel och strunta i vad de gjorde, sa en överlycklig John Nilsson. John blev dessutom utvisad i slutminuterna i en situation som var helt obegriplig. Efter att ha blivit våldsamt tacklad ut över sargen av en VSK-försvarare, gjorde Nilsson och Fall ”high five” och domaren visade ut Nilsson för osportsligt uppträdande, men det hade mindre betydelse denna glada kväll.

Sirius har nu 14 poäng, gick upp en placering i tabellen och ligger nu på en femteplats. På fredag tar Sirius emot SAIK. Sponsorerna bjuder på entrén och vi får hoppas på en månghövdad publik på Studenternas IP. Det är grabbarna värda.

Andreas Eskhult blev vald till IK Sirius bästa spelare. Hemsidan vill lyfta fram hela försvarslinjen i denna taktiska triumf.

 

 

Posten senast uppdaterad 15 dec 2008 kl. 13:32

Annonser


51