Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
813
6e9f24f2169fa674cbbb2dffd1b18383
Tillbaka (UPD: 2011-02-28 13:11:38)

Sirius föll i den tredje kvartsfinalen

Efter den härliga feststämningen och fina bandyn kändes detta som en rejäl bakfyllesöndag. Det var betydligt mindre fart på de båda klackarna, och på planen fanns det heller inte mycket att glädjas över. Ja, är man bollnäsare gläds man förstås över den övertygande segern, men det bjöds inte på någon propagandabandy precis.

Bollnäs fick en tacksam start – efter 4 minuter fick man en feldömd hörna som Westh pricksäkert dunkade in i nättaket. Bollnäs hörnskytte känns litegrann som Northugs spurter – ett vapen som ger en oerhörd fördel och som är svår att försvara sig emot. Det är självklart också en del av spelet, står man på den förlorande sidan känns det lite extra surt, och nästan lite osportsligt på något sätt…

I den första halvleken blev matchbilden sedan den motsatta mot i fredags, och inte riktigt vad man väntar sig av Bollnäs på Sävstaås. Hemmalaget backade hem och tätade bakåt på ett oerhört disciplinerat sätt. Spjuth hade chansen att kvittera efter ett halvfriläge efter 10 minuter, men lade bollen utanför. Annars hade Sirius ett överlägset bollinnehav innan paus, men man kom ingenstans. Bollnäs täta försvarsmur gjorde att Sirius fick chansa på avslut ur halvdana lägen. Det bästa Sirius kunde prestera var ett antal hörnor, men utan bollnäsprecision på skotten blev det ingen utdelning på dessa.

Bollnäs kontrade då och då, oftast genom långlyror mot anfallarna som låg på rulle däruppe, vilket allt som oftast resulterade i en offsideåkning. Men målchanser, åt någotdera håll, var det oerhört snålt med. Bollnäs lyckades dock ändå utöka ledningen i 35:te minuten genom att forcera in bollen i en röra framför Siriusmålet.

” Bollnäs är nog rätt nöjda med vart de fick matchen, de var helt klart vassare än oss igår.”, säger Pierre Roos. ”De spelade med ett lägre försvarsspel, och då måste vi lyckas sätta de få chanserna vi skapar. ”

Oroliga Siriussupportrar hoppades få se ett nytänt Sirius efter paus, men den andra halvleken bjöd på samma torftiga trögbandy som den första. Och inte blev det bättre av att Bollnäs snabbt forcerade in ett tredje mål, samtidigt som Håkan Kyller hade tillbringat 11 (!) minuter på utvisningsbänken. Skillnaden mot den första halvleken var att det nu var Bollnäs som förde bollen och såsade omkring med den i oändliga cirklar på egen planhalva. Bollnäs var närmare att utöka sin ledning när Sirius äntligen blixtrade till. I den 74:e minuten satte Sundin upp farten, åkte förbi ett på försvarare på mittplan, laddade och sköt in reduceringen. Och äntligen! Med lite kontakt fick Sirius äntligen upp vittringen och började hota Bollnäsförsvaret på allvar. Eskhult hade kunnat få tillbaka Sirius i matchen på allvar då han fick ett friläge efter frislag, istället gick bollen utanför.

Men Sirius orkade bara hålla pressen uppe i fem minuter. Grinigt blev det också, med regelbrott och utvisningar åt båda håll, och när Sirius hade både Roos och Patrik Johansson utvisade kunde Bollnäs sätta spiken i kistan – 4-1 på hörna. Ett lätt uppgivet Sirius släppte sedan igenom Hellmyrs som gjordes ned med straff som följd, och Liukkonen spikade slutsiffrorna till 5-1. Patrik Johansson soloåkte sig på övertid ett utmärkt läge att putsa till siffrorna, men Oksanen räddade med en stilig benparad.

Roligast med Siriusögon var annars kanske det märkliga matchstraffet som Bollnäs Johan Berglund drog på sig ifrån utvisningsbänken. När Pierre Roos åkte förbi och skulle sätta sig i utvisningsbåset skrek Berglund några okvädningsord som fick domaren att hala upp det röda kortet. Roos själv förnekar dock all inblandning:

”Nä, jag sa absolut ingenting. Den utvisningen ordnade han alldeles på egen hand”, säger Sirius lagkapten.

Även om Sirius stundtals glimtade till i den första halvleken var det här en av de sämre matcherna på länge. Eller också kan man se det som att Bollnäs fick matchen precis dit man ville genom att störa ut Sirius anfallsvapen. På tisdag har Sirius chansen att förlänga säsongen ytterligare, och vi lär få se ett revanschsuget blåsvart lag hemma på Studenternas.

”Vi förväntar oss ju att Bollnäs fortsätter likadant imorgon, och vi ska prata ihop oss ikväll och försöka hitta vårt motdrag”, säger Roos. ”Det blir en kamp, både på isen och mentalt, men vi gillar det här läget, vi har ju i stort sett varit där sedan nyår. Hoppas att publiken kommer och hjälper till imorgon, det ger oss de där extra procenten energi vi behöver för att lyfta oss”, avslutar lagkaptenen.

/ Martin Erlandsson Lampa

Matchfakta:
Bollnäs GIF - IK Sirius 5-1 (2-0)
Hörnor: 3-5
Utv min: 1x80 - 5x20
Publik: 2613

Målen:
03´ 1-0  Andreas Westh (hörna)
35´ 2-0  Jimmy Lindgren
---
55´ 3-0  Linus Forslund
73´ 3-1  Erik Sundin
83´ 4-1  Daniel Skarps
85´ 5-1  Juho Liukkonen

Posten senast uppdaterad 28 feb 2011 kl. 13:11

Annonser


51