Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1042
ec95057ca0ba50a4cbf5b64c0a28aad9
TillbakaSäleby, matchens lirare i Sirius (UPD: 2011-12-03 15:11:29)

Säleby, matchens lirare i Sirius

Sirius föll i Göransson Arena

Sirius mötte på onsdagskvällen ett SAIK som höll högt tempo under 90 minuter. De drygt 1500 åskådarna, varav ett tjugotal Siriusfans, fick se en match med många anfall och förhållandevis få mål. Även om Sirius spelade upp sig i den andra halvleken så nådde man inte riktigt upp till Sandvikens nivå. Man gjorde även många misstag som straffade sig hårt, och "Stålmännen" dominerade stora delar av matchen.

Sandviken börjar ta kommando direkt i första halvlek och särskilt nummer 77, Mikko Aarni, trycker på. Sandvikens spel präglas av en snabb samling av laget för att sedan gå till ett samlat anfall. I anfallen kör de med korta, snabba passningar och Sirius försvar hänger inte riktigt med varje gång. Detta spel resulterar i att Sandviken får första målet redan i andra matchminuten då Ted Haraldsson lägger in bollen i mål. Detta efter ett vänsterinlägg från Erik Pettersson. Sirius får inte igång något spel och gör samtidigt många misstag och felpass som Sandviken förvaltar väl. Man har också svårt att komma igenom SAIK:s försvar som verkligen pressar tillbaka Sirius hemåt. En het Siriuschans kommer dock då Viktor Broberg är mycket nära att få in bollen, men den rullar ut över kortlinjen.

Ett misstag från Sirius resulterar i ännu ett mål för Sandviken; Linus Forslund erövrar bollen vid mittlinjen, anfaller och gör 2-0 i 22:a matchminuten. Sirius kontrar därefter direkt och Mickelsson testar skott som går strax över. Sandviken fortsätter att vara farliga och ett skott mot mål resulterar i hörna efter räddning av Säleby. Hörnan sitter direkt i nättaket, målskytt Mikko Aarni, och man har därmed ökat på ledningen till 3-0 i tjugofemte matchminuten. Resten av halvleken fortsätter i samma stil där Sandviken skapar många farliga anfall medan Sirius har svårt att nå ändra fram, och när de väl gör det saknar de effektivitet. Blåsvart blir mer alerta sista kvarten och farligaste chansen hittills för Sirius kommer i fyrtiotredje minuten då man kommer själv med Sandvikens målvakt, men skottet går utanför.

I andra halvlek börjar Sandviken återigen direkt att anfalla medan Sirius tar på sig en mer defensiv roll. Man fortsätter att göra en del misstag och felpass som Sandviken tar vara på, men denna halvlek är man bättre på att reda upp efter sig. Några minuter in i andra halvlek börjar Sirius komma in i spelet. Man spelar nu ett bättre spel med boll med rejälare passningar och bättre tryck i åkningarna både offensivt och defensivt. Blåsvart trycker verkligen på för en reducering medan Sandviken fortsätter med sitt strukturerade passningspel. Tjugo minuter in i matchen är Sirius verkligen på hugget och ger Sandviken ett svårare motstånd, men chanserna sitter inte.

Det spelas mycket kontringsbandy och bägge lagen är bra på att ta vara på respektive motståndarlags misstag. De ställer om snabbt till att anfalla. En sådan kontring från Sandvikens sida leder till matchens nästa mål. Denna gång är den nummer 6, Daniel Berlin, som efter en soloåkning framför Sirius mål sätter 4-0 till vänster om Säleby. Sirius kontrar direkt och får en jättechans efter en rad snygga passningar som till slut når Viktor Broberg som hakas. Det leder till straff som Mickelsson sätter utan problem och man har därmed reducerat till 4-1. Viktor Broberg får efter det ytterligare två bra chanser, dock utan utdelning. De sista tio minutrarna ökar Uppsalalaget tempo och krigar ordentligt vilket leder till att Sandviken tar time out. Patrik Johansson gör ett par snabba genomåkningar med avslut men det är Sandviken som får sista ordet i matchen; på övertid sätter Johan Löfstedt 5-1 genom ett snyggt skott högt upp i krysset. Sirius får därmed inga poäng med sig hem från Sandviken.

Matchens bästa spelare i Sirius går till nummer 34, Jakob Säleby.

Noterbart är också att Tobias Engstrand, född 1995 gjorde sin elitseriedebut med ett inhopp i slutet av matchen. På bänken fanns också målvaktsavbytaren Gustav Holmgren, även han född 1995. 

Matchfakta:
Resultat: 5-1 (3-0)
Hörnor: 16-7
Utvisning min: 10-20
Publik: 1577
Målskyttar: 1-0 Ted Haraldsson, 2-0 Linus Forslund, 3-0 Mikko Aarni, 4-0 Daniel Berlin, 1-4 Christian Mickelsson, 5-1 Johan Löfstedt.

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 3 dec 2011 kl. 15:11

Annonser


51