Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1025
1e806c6acb8c9de0089ba985fa6aa66b
TillbakaErik Sundins två mål räckte inte till poäng (UPD: 2011-11-21 09:42:14)

Erik Sundins två mål räckte inte till poäng

Sirius föll i matchens sista sekund

Det som höll på att sluta så bra blev en mardröm. De 1 165 åskådarna fick trots en riktigt bra insats från Sirius sida se sitt lag förlora med 4-5 (1-2) efter att Bollnäs gjort mål med matchens sista skott.

Sirius som fortfarande jagade vinterns första seger kom till Studenternas riktigt laddade efter den snöpliga förlusten i onsdags.

Inledningsvis var det Bollnäs som hade de flesta chanserna; redan i första minuten fick gästerna sin första hörna. Sirius svarade dock direkt med ett farligt läge, Mickelsson hade ett skott på mål som resulterade i en Sirius hörna.

I sjunde minuten gjorde Bollnäs 1-0 på sin andra hörna för matchen. Efter det hade Bollnäs, med Hellmyrs i spetsen, ett antal chanser, bland annat blev Ville Aaltonen helt frispelad framför mål, men Säleby räddade. I 20:e minuten kommer matchens andra mål: Per Hellmyrs arbetade fram en hörna som Juho Liukkonen slog in.

Sirius spelade sig så småningom in i matchen allt mer och mer. Andreas Eskhult fintade gång på gång bort Bollnässpelare och Patrik Johansson åkte mycket skridskor.

I slutet av första halvlek blir Eskhult friställd med Bollnäsmålvakten efter en fin passning från Mikael Jakobsson, Eskhult drog målvakten på ett snyggt sätt och lade sedan in bollen i det öppna målet. Västra Sidan skanderade ”Det finns bara en Andreas Eskhult”. Efter det var det nästan bara Sirius som hade boll.

Inledningen av andra halvlek bjöd på ganska avvaktande spel och det var Bollnäs som gjorde andra halvleks första mål, även denna gången på hörna. Men Sirius svarade genast med ett reduceringsmål från Erik Sundins klubba, också det på hörna. Vilket var blåsvarts första hörnmål för säsongen. 

Efter det hade Sirius ett flertal bra chanser, Lars Fall spelade fram Kalle Spjuth i ett riktigt fint anfall men skottet gick utanför. Kvitteringen kom istället genom Patrik Johansson på pass av Andreas Eskhult och hela Studenternas vaknade till liv!

I sista minuten av ordinarie matchtid gjorde Bollnäs 4-3 och efter det tog Sirius timeout. Den timeouten måste varit bra för i första anfallet, i den 91:a minuten så kvitterar Sirius! Sundin gör sitt andra mål för kvällen när han slår in en volleypassning från Lars Fall och glädjen på läktaren var enorm!

Så i den absolut sista sekunden av matchen avgör Bollnäs med sitt första spelmål, Siriusspelarna tappade markeringen i ett desperat försök att avgöra matchen och Juho Liukkonens avslut satt i nätet. Sirius har därmed fortsatt bara två poäng efter sju spelade matcher. Däremot vittnar denna match om mycket positiva saker.

IK Sirius-Bollnäs GIF 4-5 (1-2)
Hörnor: 7-10
Utv min: 10-20
Publik: 1165
Målskyttar: 0–1 Mikko Lukkarila, 0–2 Ville Aaltonen, 1–2 Andreas Eskhult, 1–3 Andreas Westh, 2–3 Erik Sundin, 3–3 Patrik Johansson, 3–4 Ville Aaltonen, 4–4 Erik Sundin, 4–5 Juho Liukkonen.

/Viking Nilsson

Posten senast uppdaterad 21 nov 2011 kl. 09:42

Annonser


51