Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
254
9c02e64046b09c08fdb305046620f899
TillbakaSöderman, Berglund, Boive samt Westman (UPD: 2009-01-14 10:48:45)

Söderman, Berglund, Boive samt Westman

Sirius förlorade hemmamatchen mot Västerås SK

Innan matchen intervjuades Kent Hultqvist och han sa att det var helt fantastiskt att Sirius är på väg upp. Han berömde Sirius för sin fina hemmasvit och fortsatte med att ösa beröm över laget, organisationen och uppsalapubliken som återigen kommer till bandymatcherna i Uppsala. – Nästan SM-finalkänsla på Studenternas, sa Hultqvist.

Sirius hade kunnat få en bättre start än vad laget fick. Västerås 1 – 0 mål kom redan i den första minuten. Men Sirius kom igen och kvitterade genom ett mål av Mattias Wiberg. Det var Erik Sundin som drev bollen på högerkanten och sköt mot Daniel Kjörling i VSK-målet. Jag är osäker på om Erik passade bollen eller om det var Kjörling som lämnade retur. Hur som helst sköt Mattias Wiberg in bollen i målet och hemmapubliken vädrade en vändning. Men det här skulle inte bli Sirius kväll. Det är små marginaler mellan succé och fiasko. Många uppspel slarvades bort i svåra pass och Västerås kunde anfalla i snabba spelvändningar. Västerås tyngd kom att vara avgörande. 1 – 2 gjorde Mikael Carlsson och minuten senare spädde Tobias Holmberg på till 1 – 3. Sirius hade svårt med passningsspelet och spelarna saknade ofta timing mellan bollhållare och mottagare. Men Sirius kom ändå fram i fina uppspel och saknade inte chanser, men bjudningarna var ännu mer generösa. Västerås är ett av Sveriges bästa lag och för att vinna mot ett så bra lag behövs det inga bjudningar alls av den kalibern som Sirius stod för idag. 1 – 4 gjordes på hörnslag. Jakob hade just gjort ännu en superräddning och tippat ut bollen till hörna. Tyvärr var Västerås mycket effektiva vid hörnslagen och satte upp bollarna högt och i kryssen. Bra skytte med andra ord. 1 – 5 gjordes av Jonas Nilsson efter att Sirius missat en nedtagning. Västerås hade ett mycket bra djupledsspel och ställde om spelet snabbt.

1 – 5 kändes inte som en omöjlig uppgift och särskilt inte efter att Sirius reducerade på straff i andra halvleks första minut. Det var en fin passning från Rosa, som serverade Viktor en härlig boll. Viktor blev helt fri och Västeråsare fällde Viktor. Domare Sjösten, blåste straff för Sirius. Mr 100% i straffskyttet, Pierre Roos, klev fram och dunkade in 2 – 5 målet. Ingen omöjlig uppgift att hämta in försprånget, kunde tyckas, men VSK drog återigen ifrån genom ett frislagsmål. 2 – 6. Men Sirius skulle återigen reducera. Den här gången var det Erik Sundin som briljerade på mittfältet och serverade nummer 17, Mattias Wiberg, bollen och Mattias sköt in målet till 3 – 6. Men vad hjälpte det när VSK dunkade upp hörnorna. Super-Sälen räddar återigen ut ett skott till hörna och VSK:s Patrik Anderbro sköt in bollen i krysset. 3 – 7 och matchen kändes avgjord. Erik Sundin fick avsluta Sirius målskytte genom att skjuta in 4 – 7 målet, på pass av Andreas Eskhult. I slutet av matchen gjorde VSK både 4 – 8 och 4 – 9, vilket blev slutresultatet.

Västerås tränare, Andreas Westman var självklart mycket nöjd med matchen och resultatet. – Vi var sugna på revansch efter 1 – 4 förlusten hemma. Vi hade ett bra försvarsspel och bra anfallsspel. – Vi styrde matchen dit vi ville, sa Andreas. Andreas var stor i segerns stund och gav ändå beröm till Sirius. – De fick en hel del press på oss och vi fick slå bort en del bollar, sa Andreas.

Magnus Berglund sa att Sirius känner sig mycket nöjda med den här matchperioden. 12 matcher och 10 segrar. – Men vi är inte tillräckligt bra för att spela ut VSK. – Så här mycket omställningar har vi aldrig sett i någon match tidigare. – I vårt perspektiv behöver vi träna på att vara det spelförande laget, avslutade Berglund.

Joachim Boive sa att VSK fick en bra start och att Sirius inte kom upp i den passningssäkerhet som de brukar göra. – Vi känner oss lite trötta. – Vi ska smälta det här och se i backspegeln på vad vi har gjort under den här spelperioden, sa Joachim.

Mats Söderman sa att "bensintanken" är tom just nu och att den behöver fyllas på och att det är helt naturligt att det kommer en reaktion. Sirius har mött några av de bästa lagen i Elitserien och har tagit 4 poäng av Hammarby, 2 vardera av Västerås och Sandviken. Vem hade kunnat tro det innan säsongen?

Sirius målvakt, Jakob Säleby, stod för ett antal svettiga räddningar och var chanslös på de flesta mål som gjordes. Jakob belönades med "Matchens blåställ". Hemsidan vill även lyfta fram Mattias Wiberg som hade en lycksam kväll och gjorde två mål. Mattias hade även ett antal bra chanser att göra fler mål utöver de två, som han gjorde. Mattias såg mycket pigg ut ikväll. Göran Rosendahl gjorde en helt klart godkänd insats. Göran berättade själv att det var ett tag sedan som han hade spelat match och att han inte var riktigt 100%. Men Siriuspubliken fick se fin skridskoåkning och en del fina framspelningar från Rosa.

Självklart är det många läsare som känner missnöje med att Sirius förlorade kvällens match. Men Hemsidan vill hylla laget och anser att laget har lyft sig över all förväntan. En stor eloge till spelare, ledare och till PUBLIKEN. Enormt stort att 3045 kom till Studenternas denna tisdagskväll. Vi bandyälskare kommer att få se många fina matcher på Studenternas IP innan bandysäsongen är över. Nu kommer ett speluppehåll i Elitserien och all bandyfokus kommer att ligga på VM-spel samt kvalet till Svenska Cupen. Nästa match för Sirius är den 28:e februari, då Sirius möter Örebro i Örebro.

 

Hemsidan vill passa på att gratulera Niklas Hellqvist, som idag fick en son samt Joachim Boive som igår fick en dotter. Ett stort grattis till er båda och till fruarna.

Posten senast uppdaterad 14 jan 2009 kl. 10:48

Annonser


51