Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1137
dc9df78ea7a461f66771da98aaf7fe7d
TillbakaVM-hjälten Christian Mickelsson mötte sitt gamla lag. Foto Magdalena Carlstedt (UPD: 2012-02-09 18:09:40)

VM-hjälten Christian Mickelsson mötte sitt gamla lag. Foto Magdalena Carlstedt

Sirius förlorade i jämn match mot Edsbyn

Det är ett offensivt spel från första start; ett snabbt Siriusanfall följs av en kontring från Edsbyn och detta tempospel ska komma att prägla en stor del av matchen. Man ser att båda lagen vill mycket vilket leder till en del slarv och misstag, men överlag är det ett bra bandyspel som syns i Dina Arena på onsdagskvällen.

Det är Sirius som får första målet, Kalle Spjuth sätter ett snyggt skott från vänster vinkel som sitter fint i nättaket. Pass kom från Hellqvist. Denna fina öppning gör att Sirius de första miuterna är väldigt på hugget. Laget håller ett högt tempo och är verkligen med och utmanar hemmastarka Edsbyn som skapar många anfall och en del farliga skott på mål. Men Jakob Säleby gör som vanligt en kanoninsats i mål. 

Det aggressiva spelet avtar något efter femton spelade minuter, och det råder  ett mer försiktigt defensivt spel från bägge lagen. Men man fortsätter att anfalla och ett sådant från Edsbyn resulterar i 1-1. Målskytt där var Simon Jansson, på pass från Daniel Liw, som sätter bollen i övre vänstra hörnet från kort distans.

Det är mer och mer Edsbyn som tar över på offensiven och de är stundtals riktigt farliga framför mål. Sirius övergår till att spela ett mer defensivt "hemmaspel" men man gör en del misstag som resulterar i ett par farliga situationer. 

Det är rättvist Edsbyn som får nästa mål när Jonas Edling sätter en hörna för hemmalaget. Assist Magnus Olsson. Sirius kommer tillbaka mer till spelet man såg i början och gör en rad fina anfall. Båda lagen håller ett högt tempo och det blir mer och mer jämnt. 

Sirius gör 2-2 i 33:e minuten genom Christian Mickelsson, på pass från Kalle Spjuth. Kort därefter tar dock Edsbyn ledningen igen då Felix Pherson tar emot en boll från Pär Törnberg, rundar Sälen och får in bollen. Sirius får ett par vassa lägen i slutet men halvtidsresultatet stannar vid 3-2.

Sirius kommer tillbaka in i andra halvlek med samma tryck i spelet som i början. Man varvar ett mycket bra offensivt spel med en säker och stabil defensiv. Laget visar prov på bra kämparanda och särskilt Andreas Eskhult och Kalle Spjuth är starka på mitten. Det som dock saknas är effektiviteten och det blir istället Edsbyn som gör nästa mål, denna gång på straff. Målskytt Mattias Hammarströmm.

Blåsvart ger sig inte utan fortsätter att trycka på och man har nu inget att förlora. Det blir utdelning på försöken i 82:a matchminuten. Christian Mickelsson passar då sin anfallskollega Viktor Broberg som inte gör något misstag utan sätter bollen i nättaket. Sirius tar därefter time out. 

Slutet av matchen är lika temporik som den varit tidigare; Sirius jagar ett reduceringsmål medan Edsbyn vill öka på ledningen. Båda lagen får varsina heta chanser, men det blir inga fler mål utan matchen slutar 4-3 till Edsbyn.

Matchens lirare blir i Edsbyn Felix Pherson och i Sirius Jakob Säleby, sistnämnde stod för flera mycket bra räddningar.


Resultat: 4-3 (3-2)
Publik: 1 072
Hörnor: 11-4
Utvisningsminuter: 30-30
Målskyttar: 0-1 Kalle Spjuth (Niklas Hellqvist), 1-1 Simon Jansson (Daniel Liw), 2-1 Jonas Edling (hörna), 2-2 Christian Mickelsson (Kalle Spjuth), 3-2 Felix Pherson (Pär Törnberg), 4-2 Mattias Hammarström (straff), 4-3 Viktor Broberg (Christian Mickelsson)

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 9 feb 2012 kl. 18:09

Annonser


51