Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
116
35cc275cc11c3156ac9781efa018376d
Tillbaka

Sirius fortsätter att övertyga i Svenska Cupen.

I första halvlek var det Sirius som var det klart bättre laget och hade bland annat en träff i ribban. 0 – 0 stod sig halvleken ut och matchen kom att ändra bild i andra.

Andra halvlek kom att bli mycket händelserik. I 33:e matchminuten tappade Vetlanda bollen i eget försvar och Sirius nummer 7, Andreas Werner får tag i bollen och passar fram till Lars Fall. Fall kommer in från vänsterkanten och gör 1- 0 till Sirius. Under hela matchen har Sirius haft mycket boll och Vetlanda backade hem, men efter 1 – 0-målet började Vetlanda att pressa Sirius bollhållare och de fick chansen att kvittera när Sirius tappade bollen strax utanför eget straffområde. Vetlanda förvaltade chansen och kvitterade till 1 – 1 genom Björn Einarsson. Efter kvitteringen blev det heta känslor på plan och det smälldes på rejält, vilket kom att resultera i två matchstraff. Sirius hemsidesbloggare, Olle Gabrielsson fick matchstraff efter att ha kolliderat med en vetlandaspelare. Strax därefter smällde det ordentlig när Philip Lennartsson smällde på en siriusspelare och Philip hade spelat klart för den här dagen. 1 – 1 i matchstraff och på resultattavlan så här långt. I 46:e minuten åkte Pirre Roos på en smäll och blev liggandes på plan. En sprucken läpp, märken i ansiktet efter en vetlandaklubba och transport upp till akutmottagningen. Ett stort avbräck inför kvartsfinalspelet med en skadad kapten.

Sirius kom ändå att stå för initiativen i matchen. I matchminut 62 kom ledningsmålet för IKS. (Cupmatcherna spelas normalt i 2 * 30 men alla matchavbrott gjorde att domaren lade till närmare 6 minuter). Erik Sundin gjorde målet på pass av……….. ANDREAS ESKHULT! Strax därefter var firma Sundin-Eskhult framme igen då Sundin blev frispelad av Andreas. Erik gjorde inga misstag när han gjorde 3 – 1-målet. Andreas Werner fick sedan göra 4 – 1 på straff i den 64:e matchminuten.

Efter matchen sa Matte Söderman att han var imponerad av grabbarnas stabilitet och var verkligen oroad över saknaden av Pirre Roos i kvarsfinalen, som dessutom spelas senare i kväll. Tyvärr kan inte hemsidan vara på plats utan hänvisar till bandyförbundets liverapportering.

Lars Dahlström

Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51