Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
514
3a89ab030c4bd1bc38e847920c2cb881
TillbakaAndreas Eskhult gjorde Sirius enda mål (UPD: 2010-01-21 12:42:22)

Andreas Eskhult gjorde Sirius enda mål

Sirius kammade noll i Vänersborg

Det var en lätt deja vú-känsla som infann sig i Arena Vänersborg, då hemmalaget gjorde processen ganska kort med Sirius och tog ledningen med 4-0 efter c:a 25 spelade minuter. Känns det igen? Just det, exakt detsamma gjorde både Kungälv och Haparanda när Sirius kom på besök. Hur det nu är med det så hade Sirius en hel del oflyt i den första halvleken, som man annars startade optimistiskt och kontrollerat. Om Mattias Wiberg hade satt sitt friläge i sjätte minuten hade nog matchen slutat annorlunda, men Gabriel Bridholm i Vänersborgsmålet gjorde en fin parad. Istället tog Vänersborg ledningen när Rintala svarade för en fantastisk bollmottagning på en snål pass från Henrik Eriksson, rundade Säleby och satte bollen i mål. Enormt skickligt av Rintala, men samtidigt otur för Sirius, för det är nog inget han skulle klara att göra om i första taget om man säger så. Tvåan kom strax därefter på en straff när Andreas Werner slog Henrik Eriksson på skridskon, möjligen korrekt, men väldigt lättförtjänt. Men någon otur vill inte manager Magnus Berglund tala om:

- Nej, det är så bandy är. Hade vi satt våra chanser hade ingen kommit ihåg de här tillfällena efteråt. Det viktiga är att se de stora skeendena.

2-0 speglade knappast matchen så här långt, men man får kanske säga att Vänersborg förtjänade det retroaktivt, för nu tog man över tillställningen. Med den fina starten i ryggen fick man plötsligt ut den där oförlösta potentialen som Magnus Berglund talade om inför matchen. Och utdelningen fortsatte; i 18:e minuten laddade liberon Martin Röing för skott från sådär 40 meters håll, och bollen satt stenhårt i nätet vid Sälebys högerstolpe. Erik Sundin stod sedan för Sirius stora chans att komma in i matchen med ett friläge från höger, men Bridholm stod åter för en fin räddning.

I den 29:e minuten kom en omdiskuterad situation, Eskhult friställde Mickelsson med en smörpass, men ljudet från en visselpipa fick Mickel att stanna upp. Det visade sig dock att det inte var domaren som blåst, utan någon vänersborgare i publiken som tagit lagen i egna händer. Ett ofokuserat och irriterat Sirius tappade strax därefter Mischa Pasjkin på en hörna, och Pasjkin prickade bollen i nättaket.  

- Vi är inte tillräckligt bra när vi har bollen, det är därför vi åker på baklängesmålen, säger Magnus Berglund. Sedan spelar de på resultatet och vi har inte det passningsspel vi vill för att kunna låsa upp dem. Vi hade behövt ett tydligare kantspel också.

När det gäller den andra halvleken så var det en ganska seg historia. För att göra en 45 + 3½ minuter lång historia kort så stängde Vänersborg igen matchen med lås och bom, och Sirius kom aldrig igenom den blå försvarsmuren. Eskhult gav de blåsvarta lite hopp med sin reducering på ett långskott, men närmare än så kom man aldrig. Vänersborg fick istället sätta spiken i kistan genom Mikael Olsson efter några skottförsök påföljande en hörna. Grinigt blev det också, mycket smågruff och därtill ett grovt matchstraff på hemmalagets Henrik Eriksson som sopade till Niklas Hellqvist i huvudet med klubban.   

Som Siriussupporter kanske man är besviken och tycker att det var en dålig match från Sirius sida, men Berglund ser optimistiskt på saken:
- Det är fler och fler lag som spelar taktiskt mot oss med ett lågt försvar, och nu behöver vi verkligen kliva in och utveckla den delen. Det blir ett helt annat spel för oss, och där är vi bara i början. Det blir tydligare vad vi behöver förändra nu, och det är en utmaning för oss.

Nu väntar två veckors uppehåll för Sirius som vid sidan om träningen också får ladda batterierna under en weekend i Barcelona. Det kan behövas, för när det kör igång igen så är spelschemat både komprimerat och tufft. En utvilad, taggad och fräsch trupp kan bli avgörande i en allt mer jämn och oviss tabell.  

Posten senast uppdaterad 21 jan 2010 kl. 12:42

Annonser


51