Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2590
e0f9ad44018f4ed932073fb160c3dd36
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2018-07-30 09:20:56)

Foto: Anna Westin

Sirius klara för spel i World Cup

För tionde året i rad arrangeras världens mest prestigefyllda bandyturnering för klubblag i Sandviken. World Cup i bandy kommer i år att spelas torsdag till söndag den 11-14 oktober 2018 - Och Sirius kommer vara med.

- Det är väldigt roligt att våra spelare får chansen att spela World Cup. De har tränat väldigt hårt och det här blir ett litet pris för dem. Jag är säker på att det här ger en extra kick till att träna ännu mer. Jag ser verkligen fram emot turneringen, säger Esa Määttä.


I fjol hamnade Sirius i en grupp tillsammans med IFK Vänersborg, Sandvikens AIK och Neftyanik. Frågan är hur en drömlottning skulle kunna se ut.
- Jag har ingen önskemotståndare på det sättet. Vi kommer hamna i sista lottningskorgen vilket innebär att vi kommer bli placerade sist till vår grupp. Om man nu ändå ska önska sig någon motståndare så skulle det vara roligt att möta något ryskt topplag. Det är kul att spela mot ryssar, det blir en annan karaktär på matchen med rakare spel och med mycket skridskoåkning. Av de svenska lagen skulle jag personligen vilja slippa möta Edsbyn, säger Esa Määttä.


Det var inplanerat att Sirius skulle spela en träningsmatch mot IFK Motala den 12 oktober men nu blir det alltså spel i World Cup istället. Utöver det ändras inte försäsongsschemat och träningen något pga. turneringen.

- Det har en väldigt liten påverkan på vårt träningsupplägg. Vi kommer inte toppa formen på något sätt. Givetvis tar vi det lite lugnare i början av World Cup-veckan men annars kör vi på efter vår planering, säger Esa Määttä.


Enligt Esa är turneringen ett ypperligt tillfälle att visa upp sig som spelare och han är övertygad om att alla i laget är supertaggade.

- Vi har väldigt många saker vi vill träna på, både i offensiven och i defensiven. Här kommer vi möta de bästa och det är en fantastisk möjlighet att testa oss, vi har ingenting att förlora eller vara rädda för. Jag hoppas att folk kommer att få se ett Sirius som ger 100% i varje läge och att motståndare måste jobba och slita för att ha en chans att vinna mot oss, säger Esa Määttä.


Sirius deltagande möjliggörs tack vare att Saferoad Sverige AB och Restaurang Hamnpaviljongen går in som World Cup-partners.
- Sponsorer som brinner för Sirius och bandy är väldigt viktiga. Vi alla vet att den här turnering inte var planerad och därför var det inte heller inplanerat i budgeten. Jag är så tacksam för de här två fina företagen som gett oss chansen att delta, säger Esa Määttä.

Lördag den 11 augusti slår Restaurang Hamnpaviljongen upp sina portar för Siriussupportrar där det kommer serveras en trerättersmeny. Intäkterna skänker Hamnpaviljongen till Sirius deltagande i World Cup. Mer information om den tillställningen kommer inom kort.

_________________________________________________________________________

Johnny Helmersson

Posten senast uppdaterad 30 jul 2018 kl. 09:20

Annonser


51