Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1870
1d0e2d5ee65f322f34dac84c371cad95
Tillbaka (UPD: 2014-11-15 21:40:52)

Sirius nära upphämtning mot Vänersborg

Vänersborg kom till Studenternas i jakten på säsongens första seger. Vänersborg som var så sent som för en dryg månad sedan i World Cup-final har haft problem att hålla i ledningar. När matchens 90 minuter var spelade var uppdraget avklarat. 

Matchens första 20 minuter böljade fram och tillbaka. Både lagen hotade utan att skapa de riktiga farliga lägena. I den 16 minuten kom en snabb spelvändning från Vänersborg som från kanten hittade in bollen till Mikko Lukkarila som i tom bur kunde stöta in 1-0. 

Många av Sirius lägen i första halvlek kom på skott utifrån. När Patrik Johansson till slut fick ett bra släpp i sidleds och kunde ta ett par meter in i straffområdet innan skottet avfyrades stod Vänersborgsmålen Pertti Virtanen pall för skottet och avvärjde situationen. Istället för det Johan Koch som efter knappa halvtimmen spelad utökade till 2-0 på en retur. Precis innan halvtid hade Mattias Hammarström ett skott i stolproten men närmre kom inte Sirius under första halvlek som för tredje matchen den här säsongen gått mållöst i första halvlek. 

Det var till slut hörnorna som skulle fälla avgörandet i denna match. Joakim Hedqvists kanoner hittat nättaket vid två tillfällen vid två avgörande tidpunkter i matchen. 3-0 målet i 51 minuten tog för ett tag lite luften ur Sirius. Joel Wigren tände hoppet med ett skott och i den 70 minuten visade Ilja prov på fin kontroll, både på boll och skridskor när han tog sig igenom ett par vänersborgsförsvarare och hittade in bollen bakom Vänersborgsmålvakten. Time-out i Vänersborgslägret och att hungrig Sirius och Jimmy Lindgren som var centimeter från att friställa Patrik Johansson. Istället fick Vänersborg i nästa spelsekvens en hörna och då var han där igen, Joakim Hedqvist. 4-2 blev på övertid efter två snabba mål av Christoffer Fagerström 6-2 som blev matchens slutresultat. 

På onsdag väntar säsongens hittills tuffaste bortamatch när Sirius besöker Västerås i ABB arena. 

Sirius - Vänersborg 2-6 (0-2)
Hörnor: 8-12
Utvisningsminuter: 10-20
Publik: 775 
Matchens blåställ: Gustav Holmgren 

Posten senast uppdaterad 15 nov 2014 kl. 21:40

Annonser


51