Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
530
09a60735f1d4a6cf6e9b477de64861e2
Tillbaka

Andreas Werner gjorde Sirius andra och sista mål

Sirius och Edsbyn delade på poängen

Resultatmål eller inte, så är självklart både spelare, ledare och supportrar till Sirius sugna på att delta i slutspel även i år. När nu Haparanda och Vetlanda ångar på under strecket så är varje poäng på Siriuskontot välkommet. Edsbyn borta är alltid en mycket svår uppgift att ta sig an, men poängchanserna var ändå gynnsamma; hälsningarna är svårt skadedrabbade. Både Peter Törnberg och Daniel Liw har missat större delen av säsongen, och även Joakim Hedqvist och Fredrik Åström saknades igår.

Edsbyn började ändå bäst, och när Mattias Hammarström utan någon större ansträngning soloåkte genom hela Siriusförsvaret och sköt in första målet redan i 6:e minuten anade man att det skulle bli en tung kväll. Som tur var kom Sirius replik plötsligt och snabbt, det var Andreas Eskhult som drog upp bollen på högerkanten och hittade Viktor Broberg vid vänsterstolpen. Broberg gjorde vad han skulle och flippade in kvitteringsbollen bakom Anders Svensson.

Med kvitteringen fick Sirius vind i seglen, och dominerade händelserna under resten av den andra halvleken. Edsbyn drog på sig ett flertal utvisningar, och med både Hans Andersson och Välitalo på botbänken fick hemmalaget faktiskt spela åtta minuter utan en enda ordinarie försvarare på banan. Nu har Sirius spel i numerärt överläge inte gjort någon blåsvart supporter lycklig på den senaste tiden, men uppe i Edsbyn lyckades man utnyttja ytorna. Göran Rosendahl var en av Sirius bästa och visade upp de bästa takterna hittills sedan comebacken. Det kan även plussas för Viktor Broberg som skapade ett par bra lägen genom att vaket stjäla bollen från Edsbynspelare högt upp i planen. Men tyvärr var det ju det där med effektiviteten, och Sirius lyckades aldrig omsätta spelövertaget i mål.

Den andra halvleken började likt den första; Edsbyn öppnade bäst, men Sirius gjorde ändå nästa mål, och det var inte helt olikt det första. Den här gången var det Pierre Roos som stod för framspelningen och Andreas Werner som avslutade. Återigen fick Sirius en skjuts av målet, man bevakade ledningen på ett tryggt sätt, medan hemmalaget såg trögt och uppgivet ut. Det krävdes en utvisning för att bryta dödläget i matchen, Niklas Hellqvist åkte ut i 78:e minuten, och plötsligt exploderade matchen. Först kom en jättechans till kvittering, när Simon Jansson solokörde ned till kortlinjen och passade snett-inåt-bakåt till junioren Joakim Svensk, som fick iväg ett skott som Sirius kunde rädda på mållinjen. Sedan var det faktiskt Sirius som skapade ett par lägen att punktera matchen. Först jagade Mickelsson ikapp en långboll från Rosendahl som i kamp med Svensson i Edsbymålet gick till hörna. Sedan tvingades Svensson till en räddning med tåspetsen på Falls skott, och till slut hade Eskhult en träff i stolpen efter en soloåkning.

Men Edsbyn skulle få sista ordet, återigen genom Mattias Hammarström. Denne lyckades först skjuta utanför i helt öppet läge, innan han i 87:e minuten la in kvitteringen efter passning från Magnus ”Kuben” Olsson. Edsbyn hade även 3-2 inne i målet, men detta blev bortdömt då bollen ansågs ha varit över kortlinjen i skedet innan. Så lagen fick dela på poängen, och i stort sett får väl detta anses ganska så rättvist.

Inför matchen önskade sig manager Magnus Berglund effektivitet, och tyvärr var det kanske just vad som saknades igår. Dock var mycket annat bra; den där bestämdheten som Berglund också talade om fanns där, en inställning som i många tidigare bortamatcher kanske har saknats. Bra var även spelet i numerärt överläge, plus att Sirius lyckades betydligt bättre med kantspelet den här gången. En poäng kan kännas både som en vinst och förlust, idag var det väl någonstans däremellan. Streckstriden går vidare med ytterligare en tuff match, på onsdag kommer Sandviken på besök till Studenternas. Ett litet orosmoln är Andreas Eskhults lårkaka som han drog på sig redan under den första halvleken igår, låt oss hoppas att massören kan göra underverk till onsdagen.

Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51