Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1849
ba71ddaa259b1ef669d44675df341d50
Tillbaka (UPD: 2014-10-27 16:01:03)

Sirius P-16 spelade Mini World Cup

- Första matchen i gruppspelet var mot Åby-Tjureda. Matchen var den andra efter spolning och isvård och det innebär inget skönspel från nått av lagen men vi började matchen på ett bra sätt med bra inställning, fina kämpatakter och vi ligger rätt i positionerna på planen. Vi hade ett par bra chanser att ta ledningen men bollen ville inte in. Det fina jobbet och intensiteten belönas med ett straffslag. En straff som tyvärr smiter precis utanför stolpen. Efter straffen så tappar vi positionerna lite och Åby-Tjureda lyckas lyfta bollen över vårt mittfält och kommer djupt ner i vårt försvar. De tar efter en liten press ledningen med 1-0. I paus snackar vi ihop oss om positionerna, kommer rätt igen och efter en tilltrasslad situation lyckas Samuel Heeger få till en styrning på ett skott utifrån som ställer deras målvakt. 1-1 står sig till när det återstår 10min av matchen, vi får då en hörna från höger där Niklas Engstrand får en drömträff och bollen sitter otagbart i nättaket. Vi är i de förhållandena lite bortskämda som tränar inomhus i Relitahallen men hela laget visar styrka genom att inte fokusera nånting på det dåliga underlaget och jobba hårt i alla situationer och närkamper. En perfekt start på Mini World Cup. 

Den andra gruppspelsmatchen blev en annan historia. Lördagen bjöd på 10 plusgrader och regn vilket bidrog till värsta tänkbara spelförhållanderna. Inte nog med det, på andra sidan planhalvan stod den stora starka ryska björnen. Matchen började med att vi hade ett par bra lägen där vi med lite flax hade kunnat tagit ledningen. Men efter fyra minuter gjorde ryssarna 1-0 efter ett klassiskt ryskt anfallsspel. Sen ramlade bollarna in i jämn ström fram till 6-0 innan vi lyckades reducera. Matchen slutade tillslut 10-1. En helt rättvis seger för ryssarna även om resultatet inte helt speglade matchbilden.

Avgörande gruppspelsmatch mot Ullevål väntade på lördagskvällen. Seger eller oavgjort där och Sirius skulle då vara kvalificerade för slutspel. Det blev en otroligt dramatisk och för bandyn ovanlig 0-0 match. En match där vi åtminstone i början försökte att kan spela bollen efter isen. Ullevål backar hem och försöker överlista oss med långbollar djupt ner i vårt försvar men bägge försvaren och målvakterna håller tätt. Resultatet innebar att vi på söndagmorgon kl 07.00 skulle spela kvartsfinal mot Hammarby.


Kvartsfinalen blev en otroligt hafsig och chansartad match där det egentligen aldrig gick att spela den bandy som vi tränar på. Hammarby lyckades få in en boll och parkerade sedan bussen framför sitt mål med ett tight försvar. Ett försvar vi tyvärr inte lyckades komma igenom. Det var en svår, tuff och riktigt tung match grabbarna fick utkämpa på en blöt och seg is. 

Sammanfattningsvis vill vi säga att vi haft riktigt bra dagar här i Bollnäs. De blåsvarta killarna är lätta att vara på turné med. De är bra och roliga att umgås med. Vi har helt haft möjlighet att fokusera på bandy. Bra boende, bra mat och minibussar till och från hotell och arena. Det enda som alla vi bandyälskande cupdeltagare i så fall kan klaga på är temperaturen och isförhållanderna. Något som dock är lika för alla lagen. 

En härligt start på en säsong där vi kommer bygga mycket på att utveckla vårt lags färdigheter. 

/Håkan Karlström, tränare Sirius P-16

Posten senast uppdaterad 27 okt 2014 kl. 16:01

Annonser


51