Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
762
a87588dd833476fcb3156c5443bc79bf
TillbakaSM-finalerna spelas på NCC Studenternas även 2012 (UPD: 2011-01-28 12:58:27)

SM-finalerna spelas på NCC Studenternas även 2012

Sirius roll kring SM-finalerna

Uppsala höll sina första finaler redan 1991, då med Vetlanda som segrare med 15.855 personer på läktarna. Utvecklingen har varit enorm och bandyfinalerna är nu starkt förknippade med Uppsala. Förra året slog man publikrekord trots snöovädret då hela 25.570 tog sig till Studan för att se Hammarby ta sitt första SM-guld. 

Vad är då Sirius roll i denna finalhelg? Jo, på uppdrag av Uppsala Kommun står IK Sirius för Matchorganisationen (tävlingsdelen) och det innefattar bland annat att stå för speaker, matchsekreterare, omklädningsrums planering, bollpojkar/flickor, lagvärdar, domarvärdar, pressvärdar och läktarvärdar för vip gäster. Man kommer även tillsätta personal för två informationstält och ett servicetält. Dessutom har Sirius hand om parkeringen vid södra entrén på söndagens final och två st entréer på lördagens finaler. 

Tidigare har man också haft hand om läktarna men det åligger inte Sirius i nuvarande uppdrag, det innebär att vi har minskat antalet funktionärer med ca 200 st.

Med de uppdragen vi har kring finalhelgen innebär det att Sirius använder sig av ca 70 st funktionärer där Michael Persson är organisationsansvarig i Sirius och har ansvaret från Sirius håll, med stor hjälp av Linda Persson och Lars Högberg. 
 
När det gäller SM-finalerna i Uppsala så kommer de även att spelas 2012. Det är så långt som Uppsala Kommun har avtal med det Svenska Bandyförbundet. Därefter kommer Uppsala och givetvis även Sirius jobba hårt för att få behålla dessa härliga finaler som blivit tradition i staden. 
Vi har ett mål med finalhelgen i Uppsala och det är att vara bäst!

IK Sirius vill också säga ett varmt tack till alla funktionärer som ställt upp i många år och gjort och gör ett fantastiskt arbete på finalerna! 

Posten senast uppdaterad 28 jan 2011 kl. 12:58

Annonser


51