Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
744
7021c73af84fa4693b0e7a651d3cf8dc
TillbakaSirius gjorde två hörnmål i matchen (Foto: Bert Eriksson) (UPD: 2011-01-13 14:40:11)

Sirius gjorde två hörnmål i matchen (Foto: Bert Eriksson)

Sirius spelade oavgjort igen

Matchen började som de flesta hade väntat sig. Hemmalaget fokuserade på en tät defensiv och spelade med mycket kontringar och lyft. Sirius försökte hålla en del boll och spelade precis som Kungälv ett ganska lågt försvarsspel.

Det var Kungälv som gjorde första målet efter en situation på Sirius högerkant där hemmalagets Mikael Lindberg fick tag i en rensning och fick dit bollen ifrån svår vinkel. Sirius var dock snabba med att kvittera då Joachim Boivie gjorde 1-1 på hörna.
Efter det gör Kungälv två snabba mål då Lindberg först gör sitt andra mål för kvällen på hörna och sedan gör Koumpaja 3-1 för sitt IFK efter ett flipp in mot finnen som slog in den snyggt på volley.
Sirius tog efter det målet tag i spelet och fick fart på bollen samtidigt som man lyckades få Kungälv att åka mycket i defensiven vilket gav ytor åt Mickelsson där framme. 3-2 kom efter en mönsteranfall där Fall vänder ur på Spjuth som snyggt spelar fram till Mickelsson på vänsterkanten som sällan missar ett sådant skottläge.

Sundin som numera spelar i anfallet hade börjat matchen bra och såg pigg ut. 3-3 kom efter att Sundin riktigt fint åkt igenom på vänsterkanten med sin kraft och tyngd.
Innan halvtid har Sirius också en straff efter att Eskhult blivit nedragen i straffområdet, en straff som Mickelsson olyckligt skjuter i kryssribban.

Halvtidsresultat: 3-3

Sirius fortsatte att spela bra bandy i den andra halvleken och hade mycket bra bolltempo när man jagade ett ledningsmål. Kungälv spelade mest med flipp vilket gjorde att hemmalaget hade korta anfall samtidigt som Siriusförsvaret hade bra koll på lyften som främst kom ifrån Kungälvs Jacob Jenefeldt.

Sirius som har haft svårt att göra hörnmål den senaste tiden gör kvällens andra hörnmål när man tar ledningen med 3-4. Det var Werner som sköt och Sundin som var framme på returen och gjorde sitt andra mål för matchen.
Med lång tid kvar av andra halvlek så trummade Sirius fortsatt på och såg ut att vilja utöka sin ledning, något man var väldigt nära att göra då Johansson kom i vänsterläge och spelade fram Sundin som nästan kom helt fri med Pertti Virtanen i Kungälvsmålet som räddade. På en kontring kom även Wiberg runt i bra läge men sprätte bollen rätt i masken på Virtanen.

Kungälv lyckades att kvittera med10 minuter kvar att spela då Mattias Johansson sköt in ett frislag som Timo Arjanko styr in på volley. Ett olyckligt mål för Sirius som fram tills dess hade många lägen att stänga matchen. Med två man utvisade (Jansson och Johansson) hann dock både Kungälv och Sirius skapa en vass chans var innan slutsignalen gick men matchen slutade oavgjort, vilket är första gången Kungälv kryssar sedan man gick upp i Elitserien för 2,5 år sedan.

Matchfakta:
IFK Kungälv - IK Sirius 4-4 (3-3)
Hörnor: 5-7
Utv min: 2x10 - 3x10
Publik: 768

Målen:
2´ 1-0 Mikael Lindberg (Mattias Johansson)
9´ 1-1 Joachim Boivie (hörna)
11´ 2-1 Mikael Lindberg (hörna)
18´ 3-1 Markus Kumpuoja (Ted Skoglund)
36´ 3-2 Christian Mickelsson (Kalle Spjuth)
40´ 3-3 Erik Sundin (Andreas Eskhult)
54´ 3-4 Erik Sundin, (hörna)
79´ 4-4 Timo Arjanko (Mattias Johansson)

Posten senast uppdaterad 13 jan 2011 kl. 14:40

Annonser


51