Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1424
3cdfb8dac05b089f0d1a6026aa906b9c
Tillbaka

Putte grattar Joel för hans kvittering. Foto: Kenta Jönsson

Putte grattar Joel för hans kvittering. Foto: Kenta Jönsson

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Sirius tog poäng i kylan

766 personer trotsade kylan och tog sig ner till Studenternas för att heja fram sitt Sirius och hoppas på en fjärde raka vinst. Det var en vacker, men väldigt kall vinterdag; termometern hade letat sig långt under tiominusstrecket och himlen var molnfri.

Matchen från start styrdes av Sirius som verkade vara det större laget på banan. Sirius spel byggde mycket på soloprestationer i form av genomåkningar.  Den hårda kylan gjorde att isen inte var speciellt bra och bollen studsade konstigt lite titt som tätt men trots det kunde blåsvart skapa ett par farliga lägen tidigt i matchen.

Men det var gästerna som i den 25:e minuten gjorde matchens första mål: Kungälvs Mikael Lindberg på hörna. Inom loppet av fem minuter gör sedan Kungälv två mål till, varav ett döms bort p.g.a. hög klubba.
Men i slutet av halvleken kommer Sirius igång, man har en straff som skjuts utanför, men reduceringen kommer tillslut. Ilja Grachev lyckas peta in bollen efter lite kaos i straffområdet till följd av en Siriushörna.
Halvtidsresultatet är således 1-2.

Gästerna går upp i 1-3-ledning efter drygt 20 minuter spelat och det känns mörkt, men Sirius ger sig inte; i 76:e minuten får man ytterligare en hörna och återigen gör man mål på returen, med en kvart kvar att spela ligger Sirius alltså under med 2-3. Sirius trycker på hårt för kvittering, man har bland annat ett skott i ribban. Kungälv tvingas ta timeout för att lugna ner spelet.
Med fem minuter kvar kommer så kvitteringen: Patrik Eidenert hittar Joel Wigren som pangar in 3-3 i nättaket! Västra Sidan sätter igång en ”hela Studan!” och det känns som att Sirius kanske kan klara tvåpoängaren, men tiden tar slut och lagen får istället dela på poängen. 

Matchfakta:
Sirius – Kungälv 3-3 (1-2)
Målen: 0-1 Mikael Lindberg (Jakob Jenefeldt), 0-2 Markus Kumpuoja (Mattias Johansson), 1-2 Ilja Grachev (Joel Wigren), 1-3 Mikko Rytkönen (Jakob Jenefeldt), 2-3 Klas Nordström, 3-3 Joel Wigren (Patrik Eidenert)
Utvisningsminuter: 0-40
Publik: 766

/Viking Nilsson

Posten senast uppdaterad 19 jan 2013 kl. 20:54

Annonser


51