Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
482
a74d66505716e2adea9f6dccc8540006
Tillbaka

Sirius tog sin åttonde raka hemmaseger, 7 - 4.

Matchen började ganska trevande. Om det berodde på annandagsbandynerver eller något annat får lov att vara osagt. Sirius tog till slut kommandot över händelserna och styrde och ställde lite som de ville. Första målet kom i sjunde matchminuten då Christian Mickelsson slog in bollen på tennis efter en målvaktsretur, efter att Andreas Eskhult hade skjutit. Efter första målet tog Sirius över markant. Pirre Roos gjorde 2 - 0 då han långt utifrån fick till en träff som gick in lågt till höger om målvakten. 3 - 0 var ett elegant mål som Erik Sundin gjorde, på pass av Andreas Eskhult. Erik kunde från nära håll lyfta in bollen i krysset. I matchminut 20 kom 4 - 0 till Sirius. Micke Jakobsson sköt ett skott som kom ut i retur och efter lite "flipperspelande" i Faluns straffområde, kunde tillslut Andreas Eskhult slå in 4 - 0. Redan nu kändes matchen avgjord och Sirius kontrollerade händelserna på plan. Det var helt logiskt att Falun tog en time-out och därefter började laget att lyfta bollarna rakt upp i plan, vilket var nära att ge resultat direkt. Jakob Säleby storspelade och visade upp ett enormt självförtroende i målet. Men reduceringen skulle komma. Linus Forslund gjorde målet som betydde 4 - 1. Falun kom att spela mycket tätt med hela laget och Sirius hade svårt att komma fram efter målurladdningen, fastän Sirius spelade varierat och försökte komma runt på kanter, spela centralt om varannat. Men 5 - 1 kom i den första halvlekens absolut sista minut. Det var Mikael Jakobsson som briljerade genom att göra mål på tennis, efter en målvaktsretur. 5 - 1 kom att bli halvtidsresultatet.

Publiken hade knappt hunnit svälja pauskaffet (glöggen) innan Erik Sundin fick briljera. Erik åkte och passade bollen mellan sig själv och sargkanten och till slut kunde han vika in utmed kortsidan och passa in bollen till en helt fri Mattias Wiberg. Oerhört vackert och en härlig soloprestation från Eriks sida. Falun reducerade sen till 6 - 2 genom Linus Forslund innan Mickelsson gjorde sitt andra mål för dagen till 7 - 2. Mickel fick en boll av Lars Fall som han sköt hårt i mål. Därefter reducerade Falun två gånger om och fastställde slutresultatet till 7 - 4.
 
I andra halvlek fick vi se ett stabilt Sirius, fastän några temporära felbeslut som gjorde att Falun kunde reducera. Falun gjorde 3 mål i andra och Sirius inte fler än 2 men det var aldrig någon fara för matchsegern. Sirius kontrollerade händelserna på plan. Bland annat bjöd Mickelsson på en härlig nedtagning och bollade med bollen på klubbladet och skulle lägga in bollen i tomt mål, men en jonglering för mycket gjorde att bollen försvann ut över kortlinjen. Hade det varit mer spännande målmässigt så är jag övertygad om att Mickel hade spelat med högre säkerhet. Men det är härligt att se en artist bjuda på lite bollkonster, även om de inte alltid går hem. Det har lyckats förut. Sirius fick också ett straffslag som Pirre satte i målvirket. Det saknades inte målchanser med andra ord.

Lars Fall sa efter matchen att det är fantastiskt kul att spela inför en så stor publik och att det var roligt att det kom så många, trots det ur bandysammanhang, urusla vädret.
- Vi var jättetaggade inför matchen. Lars berättade att det var exeptionellt svårt att driva bollen efter isen. - Det fanns ändå perioder då vi spelade riktigt bra. Det är synd att isen gör det så svårspelat. Vi vill ha några minusgrader och ingen snö eller regn, sa Lars. Det är synd att vi inte kan få bra förhållanden så att vi kan visa publiken en riktigt bra bandy.
Det hade varit skönt med en hall, med andra ord?
- Ja, kan du inte skriva det? Vi vill ha en hall nu, avslutade Lars Fall.

Siriusbandy.se tackar hela laget för en väl genomförd kämpaseger.

Lars Dahlström

Posten senast uppdaterad 26 dec 2009 kl. 19:28

Annonser


51