Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
654
b3ae8d1dc989f5c44729e46412c6523e
TillbakaGöte med sina nya och gamla Siriusprylar (UPD: 2010-10-21 14:23:08)

Göte med sina nya och gamla Siriusprylar

Sirius träffar Göte Andersson

- Uppsala är en bandystad, förr pratade man bara bandy på vintern, det fanns inget annat berättade Göte.

Göte var noga med att påpeka att bandy är en ädel sport som hela Uppsala älskade.
- Det fanns massvis med lag i Uppsala, det räckte att man åkte en halv mil utanför staden så fanns det där något lag som spelade på en sjö eller uppspolad yta. Jag minns när Uppsala hade tre lag i högsta serien och pratet inte handlade om var SM guldet skulle hamna utan vilket av Uppsalalaget som skulle vinna.

- Det spelade ingen roll vilka av Sirius, Vesta eller Kamraterna som spelade, alla gick på bandy och trots att det bara var ca 30.000 invånare på den tiden så var det 8000 på matcherna ibland.

Göte spelade själv bara bandy på korpnivå och höll då till på en plan i Svartbäcken, dit man kunde ta spårvagnen ifrån Stora Torget där alla spårvagnar möttes fram till att de stängdes av på 50 talet.

- Jag har som största merit att jag sprungit stafett inför mycket folk på Studenternas. 100 meter var sprang man och jag sprang väl på lite mer än elva sekunder.

Studenternas är en idrottsplats där Göte höll till en hel del då han gick på både Sirius fotboll och bandy samt de andra Uppsalalagen som spelade hans favorit sport - bandy.

-    På den tiden var det rediga grabbar som gjorde is på Studenternas. Man hade stora vattentunnor som man hade på en vagn som man gick runt med på planen, sedan hade man en stor mattliknande platta där bak på vagnen som gjorde ytan lite jämnare.

Göte har fina minnen ifrån finaler i Stockholm där massvis med bussar gick ifrån Uppsala för att skåda de härliga finalerna. Han visade mig också en vimpel ifrån 1961 då Sirius spelade SM-final. På vimpeln stod alla lagets spelare och Göte kunde fortfarande berätta om vem som var stjärnan i anfallet, vem som var den snabba yttern osv.
När jag frågade honom vilket som är det bästa bandyminnet han har så svarade han alla gånger man mötte Slottsbron och Göta ifrån Värmland.
- Matcherna mot Göta och Slottsbron var som julafton, de var stora matcher med mycket folk och de matcherna som Uppsalalagen verkligen ville vinna. Vi skulle vara bättre än Värmland på bandy helt enkelt. Rättvik, Sandviken och Örebro var också bra på den tiden. Man brukade kalla Rättvik för ”vedhuggarna” och Slottsbron för ”tomtarna”

Senast Göte var på en bandymatch var en match med Sirius på Studenternas på 70 talet. Sen dess har han haft svårt att ta sig ner men har nu verkligen en vilja att få se en sista bandymatch med Sirius, helst mot Sandviken som var den sista bortamatchen han åkte på.
- Jag minns att vi förlorade då, det var riktigt tungt. I år måste vi slå Sandviken om jag kommer ner och tittar!

För att visa vår uppskattning av sådana härliga supportrar som Göte Andersson så gav Sirius Göte ett säsongskort, en Sirius halsduk och mössa som han kan ta med sig om han nu kan ta sig ner till premiären mot Sandviken. Han vill så gärna men har problem med ett bensår som gör det svårt för honom. Vi hoppas och vill gärna se Göte på Studan en sista gång.
Posten senast uppdaterad 21 okt 2010 kl. 14:23

Annonser


51