Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1838
e898c0849ca188e0353b6056dd306632
Tillbaka (UPD: 2014-10-19 15:48:26)

Sirius U20 Svenska Cupen mästare

Sirius fick en suveränt bra start på finalmatchen mot Vetlanda. Efter knappt tre spelade minuter hade Tobias Engstrand och Johannes Camilton gett Sirius en 2-0 ledning. En chockstart som fick Vetlanda att ta time out och samla ihop sig. Sirius fortsatt dock att trumma på och Max Rydberg utökade ledningen till 3-0 innan 10 minuter av matchen var gånget. Tobias Engstrand hade en stor show i första halvleken och i den 18e minuten gjorde han sitt tredje mål för matchen när Sirius gick upp i en 5-1 ledning. En ledning som kändes stabil men Vetlanda gjorde i slutminuterna av den första halvleken två snabba mål vilket skapade liv i matchen. 

Andra halvleken inledde Vetlanda starkt och fick tidigt med sig en straff. Straffen sköts utanför men ett par minuter senare kom reduceringen till 4-5. Något som fick Siriuslägret att ta time out. 

- Vi ville få ett avbrott i spelet och betona för spelarna att det fortfarande var vi som ledde matchen. Vi skulle fortsätta spela vårt vanliga spel, säger Josef Camilton, en av tränarna för Sirius U20. 

Timeouten gav utdelning när Nils Bergström på en hörnretur med kvarten kvar av matchen gav Sirius vad som kändes som en betryggande 6-4 ledning. 

- Det var ett skönt mål att göra. Matchen stod och vägde när vi fick en hörna. Det uppstod en retur och jag fick till ett bra skott som satt uppe i nättaktet, säger Nils Bergström när han förklarar målet. 

Vetlanda gav inte upp visade på stark moral när de på en hörna och en straffretur inom loppet av tre minuter utjämnade matchen till 6-6. Sirius var i det här läget fortfarande vinnare av Svenska Cupen med en bättre målskillnad. 

De sista tio minuterna av matchen böljar spelet fram och tillbaka. Både lagen skapade flera giftiga lägen att göra mål, där bland annat Vetlanda hade en stolpträff och Sirius brände ett friläge. Efter två minuters övertid blåste domaren av matchen till Siriusspelarnas stora glädje.  

- Vi har haft tre delmål för säsongen och det är fantastiskt att reda nu kunna bocka av två av dem i och med segern i ÅF-cupen samt att ta sig till finalspelet i Svenska Cupen. Snart inleds säsongen där det självklara målet är att ta sig till slutspelet i SM. Väl där har vi målsättningen att ta oss så långt som möjligt. Vi föll snöpligt förra året mot Nässjö i semifinalen, berättar tränarkollegan Peter Engstrand. 

Hur firar man denna bedrift, första gången Sirius U20 vinner Svenska Cupen? 

- Hela laget firade med mat på restaurangen vid anläggningen. Gunnar Skagerlind och Torgny Hansson, våra lagledare skickade vi iväg ner Bollnäs på matchsekreterarutbildning. De yngre spelarna i truppen får nu ladda om inför finalomgången i Svenska Cupen för U18 i Rättvik nästa vecka, så för dem blir det hem och köra en tuff träningsvecka. 

Tobias Engstrand blir turneringens bästa målskytt med sina 6 mål och tog sig tid att sammanfatta helgen och den avgörande matchen mot Vetlanda. 

- Inledningen är overkligt bra, inget vi hade förväntat oss. Jag tror inte riktigt de var på tårna, ledningen kommer nästan lite för tidigt. Även om det är skönt med en tidig ledning börjar man tänka på att försvara sig. Vi vet hur bra Vetlanda är. De var ganska överlägsna i förra årets upplaga av Svenska Cupen och när det börjar hämta igen 5-1 underläget blev det mentalt jobbigt. Det är lite surt att vi inte får vinna själva matchen utan att cupen ska avgöras på målskillnad. Men en cupseger är en cupseger! 

Vad är det som gör att ni vinner i år? 

- Det grundar sig i vår defensiv. Jag vill lyfta hela laget. Från när vi tappar boll uppe i deras straffområde ända ner till vårt mål fungerar vår defensiv mycket bra. Vi sliter och med en bra press kommer de inte igenom vårt styrspel. Vi kan också tack vare vår starka defensiv skapa farliga kontringar där vi gör en hel del av våra mål. Jag tycker också att vi har en bredare trupp och spelar på fler spelare än många andra lag. 

Du har i U20 blivit en anfallare som många förlitar sig på ska göra en stor del av målen. I turneringar som dessa, känner du en press på dig själv att prestera? 

- Det vill jag inte påstå att jag göra. Jag spelar mitt spel och har fantastiskt bra spelare bakom mig. Vi ska som lag göra det tillsammans och skulle all press ligga på mig skulle det bara gå dåligt, inget snack om saken, avslutar Tobias Engstrand. 

Det är en glad Ungdomsansvarig, Edvin Hellsing vi pratar med på söndagsförmiddagen.

-Det är många timmar som ligger bakom det här, både spelare och ledare gör ett fantastisk jobb. Det är extra kul att ha en blå/svart randig mössa på sig en dag som denna, säger Edvin med ett leende på läpparna. Det här är frukten av det fina arbete som har gjorts ända nere från BandyKul sedan början av 2000-talet. Det är en kul start på säsongen för laget och det ger energi till hela föreningen. Det är ett kvitto på att vi gör något rätt, nu fortsätter vi på den väg vi har stakat ut.

Redan nästa helg väntar Mini World Cup i Bollnäs för P16 och finalspel i Svenska Cupen för U18 i Rättvik.

Posten senast uppdaterad 19 okt 2014 kl. 15:48

Annonser


51