Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1165
f15925c6dcb7ab2ecc9d4eb3113bd9f4
Tillbaka

Alexander Mayborn gjorde två mål för blåsvart

Alexander Mayborn gjorde två mål för blåsvart

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Sirius vann första kvalmatchen av två

För första gången på flera år ställdes Sirius alltså i en viktig match mot ett allsvenskt lag. Trots skillnaden serierna emellan var det en relativt tempofylld match och det syntes att båda lagen spelade med en "vinna eller försvinna"-mentalitet. 

Örebro chockstartade med att göra 1-0 efter bara en spelad minut. Men Sirius vek inte ned sig; man hade kontroll på matchen och efter en kvart hade man reducerat genom Christian Mickelsson. Därefter följer ett spel som varvas mellan att vara säkert och nervöst; med mycket känslor och nerver i matchen följer en del misstag och felpass och detta från båda håll. Även om Sirius styr spelet är Örebro verkligen med och är stundtals riktigt farliga framför mål. De backar hem men är samtidigt duktiga på att kontra och har en del vassa skyttar, så Jakob Säleby är inte sysslolös i målburen. 

Nästa mål gör blåsvart, 1-2 kommer på en kontring då Werner passar Alexander Mayborn som sätter in bollen i mål, och Uppsalalaget har därmed övertagit ledningen. Tempot ökar och båda lagen trycker på för att göra nästa mål. Men resultatet efter första halvlek stannar vid 1-2.

Tempot är något mer avvaktande i början av andra halvlek. Man känner på lite och spelar avvaktande till en början. Sirius skapar mycket en bit in i halvleken men har svårt att få in bollen. Men tillslut lyckas man; blåsvart utnyttjar ett misstag från Örebro, Eskhult gör en fin pass till Alexander Mayborn som iskallt rundar målvakten och petar in bollen. 1-3. 

Örebro tar efter det time out och startar direkt efter den med att anfalla. Efter detta följer en anfallsbandy med mycket kontringar och snabba omställningar. Örebro kommer in mer i matchen; Sirius missar en del markeringar på hemmalaget vilket gör att de ibland kommer igenom och det blir stundtals farligt framför mål. En sådan situation resulterar i ett reduceringsmål som Lars Buskqvist står för. 

Sirius har tappat lite fokus och slarvar en del, men Viktor Broberg lyckas öka på ledningen till 2-4 innan laget tar sin time out. Efter det trycker man på men har svårt att komma igenom det samlade Örebroförsvaret. Men efter att Lars Fall hittar en lucka som han utnyttjar genom att själv runda backlinjen och passa in bollen från snäv vinkel precis vid mål till mitten, sitter 2-5 efter ett par returer. Viktor Broberg är det som får in bollen och fastställer därmed slutresultatet. 

Christian Mickelsson skadade sig i slutet av första halvlek och kommer inte kunna spela den sista matchen. Siriusbandy.se tackar Mickelsson för den här säsongen och hoppas att han återställer sig snart! 


Matchfakta:
Resultat: 2-5 (1-2)
Hörnor: 8-13
Publik: 712
Utvisningsminuter: 30-10 
Målskyttar: 1-0 Lars Buskqvist (Thomas Ahlström), 1-1 Christian Mickelsson (Lars Fall), 1-2 Alexander Mayborn (Andreas Werner), 1-3 Alexander Mayborn (Andreas Eskhult), 2-3 Lars Buskqvist (Robin Olsson), 2-4 Viktor Broberg (Lars Fall), 2-5 Viktor Broberg (ingen assist)


/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 1 mar 2012 kl. 11:01

Annonser


51