Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
24
99043364ca3e8e62ffe98826cc8ae039
Tillbaka

Sirius vann hemmamatchen mot Villa-Lidköping.

Sirius började piggt och i 6:e minuten kom Mattias Wiberg igenom på vänsterkanten och fälldes av Johan Andersson i Villaförsvaret. Domarna tvekade inte utan blåste straff för Sirius. Andreas Werner klev fram och dundrade in 1 – 0 målet till IKS. Efter målet fortsatte Sirius att spela kvickt och med bra rörlighet och det gjorde att de skapade många hörnor och målchanser, vilket borde ha resulterat i ett par mål. Istället kom Villa in mer och mer i matchen och spelet utjämnades en del. I 37:e matchminuten utvisades målskytten Andreas Werner och helt plötsligt började Sirius återigen att spela bollen inom laget. 2 – 0 fick Sirius genom en högerhörna. Målskytt var Sirius lagkapten Pirre Roos. Pirre stannade bollen och drog till ett skott som satt otagbart bakom Jon Karlsson i Villamålet. 2 – 0 kom det att stå i halvtid.

Vinden avtog en aning till den andra halvleken, men att Sirius spelade i motvind märktes inte mycket av. De fortsatte att vårda bollen inom laget och spela på skridskoåkande spelare. Båda lagen bjöd på ett öppet och snabbt spel med bra passningsspel mellan spelarna, vilket säkert uppskattades av publiken. I den 55:e matchminuten reducerade Villa genom Siriusbekantingen Magnus Burman. Villa fick en högerhörna och Burman drog till ett skott som satt stenhårt bakom Dennis i Siriusmålet, men Sirius ville inte vara sämre och Pirre Roos slog in ytterligare ett mål på en högerhörna till ställningen 3 – 1. I 75:e minuten reducerade Villa igen och nu var det Peter Karlsson som höll sig framme. Siriusförsvaret, som annars spelade mycket stabilt, fick inte bort bollen och Karlsson kunde slå in 3 – 2. Strax efter fick Viktor Broberg ett slag över ansiktet och låg på isen. Viktor plockade upp något från isen och vi får hoppas på att det inte var tänder som var utslagna. Sirius kom igen och ökade på sin ledning till 4 – 2. Återigen var det en högerhörna som gav resultat och nu var det Lars Fall som fick till en pärla som satt resolut i nätet bakom keepern i villamålet. Villa gav inte upp utan fick reducera ytterligare en gång. Den här gången var det Jesper Bryngelsson som gjorde mål, framspelad av Johan Andersson. Siriusspelarna var upprörda eftersom Pirre Roos låg skadad på isen och domaren tillät spelet att fortgå. Men Sirius kom att få sista ordet i matchen genom att Andreas Eskhult gjorde 5 – 3. Andreas kom fri sedan han rundat tre försvarare. Han spelade fram bollen till framstötande Siriusspelare men bollen gick i mål via en villaförsvarare.

Efter matchen pratade Hemsidan med Andreas Eskhult.
- Vad säger du om matchen, Andreas?
- Skönt att det gick vägen. Vi gjorde en jättebra insats. Vi spelade starkt. Spelet var mycket mer öppet idag än i matchen mot Falun. Måste ha varit publikvänligt. Villa är ett jättebra lag. Vi skapade mycket hörnor och chanser och kanske vi borde ha gjort några mål på dem.

- Mats Söderman. Vad har du att säga om matchen?
- Det är en väl genomförd match. Bra taktiskt genomförd. Vi hade medvind i första halvlek och skapade mycket. Vi hade 10 hörnor och övriga chanser att göra mål. Vi borde ha lett med 5, 6 i första. I andra halvlek började vi spela man-man på Johan Andersson. De bytte positioner i laget och vi behövde inte spela man-man mot honom längre. Efter alla hörnslag var det skönt att vi äntligen fick trycka dit några till slut och det var extraskönt att Lars Fall fick göra ett mål. Han har kämpat på bra under säsongen och utvecklats mycket bra.

Efter matchen fick Hemsidan några ord med Villas Magnus Burman.
- Magnus! Hur kändes det att vara tillbaka på Studenternas?
- Det kändes bara bra och kul att få vara här.
- Hur kändes det att göra mål på ditt gamla lag?
- Det var lite speciellt att få sätta dit den. Jag hade många bra år i Sirius och laget har alltid en plats i mitt hjärta.
- Hur går det för dig i Villa, tycker du?
- Det har gått bra men vi har inte den riktiga harmonin i laget och det märktes idag. Trodde själv att vi hade det nu.
- Hemsidan får önska lycka till i slutspelet.
- Tack så mycket och lycka till i kvalet.

Det hade varit skönt att fått avsluta med de värmande orden från Villas Magnus Burman men tyvärr får vi vänta på avgörandet tills på onsdag då Sirius möter Tillberga i ABB-Arena.

Lars Dahlström

Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51