Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
508
13a345e76f40f4eaba4e1694e9a11ea7
TillbakaAndreas Wängelin som debuterade i matchen mot Broberg. (UPD: 2010-01-13 23:13:10)

Andreas Wängelin som debuterade i matchen mot Broberg.

Sirius vann över Broberg/Söderhamn med 7 - 4

Men det dröjde inte länge förrän Sirius kvitterade på ett frislag. Lars Fall drog till och bollen gick in vid Wasbergs närmsta stolpe. Säkert ett bra skott men där borde det inte ha varit någon lucka. Men 1 - 1 blev det och resultatet blev också halvtidsresultat.  Det kändes som om båda lagen hade stor respekt för varandra och Broberg höll ner bolltempot och var väl samlat då siriusspelare försökte gå till anfall. Men en hel del slarv och sämre timing i passningsspelet bidrog till hur spelet såg ut på plan. Men sen hände det desto mer.

Siriusspelarna var snabba ut på plan och såg taggade ut. Domarna tog en liten längre fikarast och kom ut och blåste igång spelet. Sen dröjde det inte många sekunder förrän Sirius tog ledningen. Andreas Eskhult dribblade och passade snett bakåt in i plan. Bollen gick förbi ett gäng spelare innan den hittade fram till Pirre Roos som distinkt drog upp bollen i nättaket. 2 - 1 och hemmaledning. 3 - 1 kom ytterligare några minuter senare. Broberg bjöd på en hörna och det tackade Andreas Werner för och drog på det hårdaste skott som setts på länge. Bollen gick över skallarna på Brobergsspelarna och det får vi vara tacksamma för. Bollen gick in strax under ribban och otagbart. 3 - 1 till Sirius. 4 - 1 gjorde Pirre Roos på nästkommande hörna. I första halvlek såg vi att brobersspelare rusade på Pirre då han stod som förstaskytt. En ommöblering bland skyttarna gjorde att Pirre stod längre bak i ledet, men det spelade ingen större roll. Pirre krutade in hörnan till 4 - 1. 5 - 1 slog Erik Sundin in, på pass från Göran Rosendahl. Skottet gick mellan benen på Wasberg. Sirius drog verkligen ifrån och spelade ypperligt. Eskhult hade några fina genomåkningar och 6 - 1 målet var just en sådan snygg uppåkning. Eskhult dribblade på vänsterkanten och serverade en stillastående Christian Mickelsson ett pass, som Christian dundrade in distinkt.

Broberg hade tagit sin time-out och den taktiska spelförändringen syntes tydligt. De började lyfta bollar på snabbskrinnande forwards och detta gjorde de framgångsrikt. Dimman tilltog och gjorde det svårt för försvarna i Sirius att se bollen tydligt. Men Brobergs taktikändring gav resultat. Inom loppet av elva minuter gjorde Broberg tre mål och hann till och med att missa en straff. I den 75:e matchminuten reducerade Broberg till 6 - 4 och den tidigare avgjorda matchen var i alla högsta grad levande igen. Men Sirius stängde butiken och gjorde 7 - 4 i den 89:e minuten. Återigen var det firma Eskhult-Mickelsson som var framgångsrika. Eskhult passade Mickelsson som enkelt slog in 7 - 4, som blev slutresultatet i matchen.

Efter matchen pratade siriusbandy.se med Niklas Hellqvist som förklarade vad det var som hände, då Broberg så när var på väg att bjudas in i matchen igen.

- Vi såg inte bollen i dimman, då de började lyfta långa bollar. Det gjorde att det kändes lite osäkert i vårt spel. I första halvlek var det tillknäppt och lågt tempo.Vi spelade visserligen som vi skulle men vi fick inte något tryck i spelet. I andra halvlek bestämde vi oss för att trycka till mer och det gav resultat.

Till publikens stora förtjusning fick så äntligen Andreas Wängelin göra sitt inhopp. Det var säkert tänkt att Andreas skulle fått komma in tidigare men matchutvecklingen med Brobergs snabba reduceringar och utvisningar på siriusspelare i slutskedet av matchen gjorde att premiären för Andreas Wängelin säkerligen dröjde. Men ett par minuter fick Andreas och i slutet var det nära att han blev frispelad. Siriusbandy.se frågade Andreas om hur det var att spela och vad han hade gjort om han hade fått passningen.

- Det var kul att få komma in och spela även om det bara blev några minuter. Hade jag fått bollen hade jag skjutit in den i det högra krysset, sa Andreas Wängelin, 15 år. - Det spelar ingen roll om man är 40 eller 15. Är man bra på den plats man spelar på så ska man spela. Det är vår filosofi, avslutade kapten Pirre Roos.

Hur gick det för libero Kyller? Alldeles utmärkt! Men matchens blåställ gick till en annan slitvarg, nämligen Joachim Boivie.

Siriusbandy.se gratulerar laget och ledare till ytterligare en seger. Sirius är fortfarande obesegrade på hemmaplan i årets Elitserie.

Lars Dahlström
 

 


Posten senast uppdaterad 13 jan 2010 kl. 23:13

Annonser


51