Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
279
f756df20aabc90c3878026ff82551ff7
TillbakaLars Fall på presskonferens, fick mycket beröm av MB (UPD: 2009-01-31 08:31:48)

Lars Fall på presskonferens, fick mycket beröm av MB

Sirius vann övertygande över Broberg/Söderhamn med 7 – 0

Broberg har av många experter räknats i år som topplag, men har inte fått till sitt spel. Det är ändå trevligt att se Broberg spela bandy. De kommer med fart under skridskorna och i normala fall gäller det för motståndarna att se upp, men i kvällens match såg vi inte mycket av de kvalitéerna. Sirius fick göra lite som de ville. I paus stod det 4 – 0, och det var smickrande siffror, för Broberg. Sirius kostade på sig att missa tre frilägen samt en straff. Mr 100%, Pierre Roos, sköt men inte bättre än att Harri Olbert, i Brobergskassen kunde rädda. Men kapten Roos fick avsluta målskyttet genom att slå in en hörna, till slutresultatet 7 – 0.

Redan i fjärde matchminuten fick Joachim Boive på ett praktskott som gick mål. Bara att gratulera till Joachims första mål i Elitserien iklädd Siriusdressen. Andreas Werner ökade på till 2 – 0 genom hörnslag. Därefter fick Göran Rosendahl göra sitt debutmål för Sirius, också det genom ett fint skott utifrån. Andreas Werner ökade därefter på till 4 – 0 innan pausvilan. Vi ska komma ihåg att Sirius inte saknade målchanser utöver de mål som blev.

Till andra halvlek var förväntningarna stora på att Broberg skulle komma med något motdrag. Något sådant kom inte, utan Viktor Broberg gjorde 5 – 0 innan publiken ens hade ätit upp pauskorven. Sirius fortsatte att spela bollen inom laget och spela runt Brobergsförsvaret. Rolf Larsson skulle få revanschera sig och få göra 6 – 0. Kul för Roffe, som brände ett friläge i första halvlek. Matchen kändes helt avgjord och det kände säkert också Siriusspelarna. Brobergsspelarna körde mest soloraider in i Sirius försvarssäck och åstadkom inte mycket. Det farligaste som hände var då Jakob släppte en retur och andraskottet räddades på mållinjen av en siriusförsvarare, som om möjligt kunde ha varit Joachim Boive, men det ska vara osagt. Kommentera gärna. Svårt att hinna se allt.

Det var en besviken Svenne Olsson som mötte pressen. Men Svenne började presskonferensen med att berömma Sirius. – Det här är det bästa som jag har sett Sirius spela, sa Svenne. – Sirius körde över oss totalt och vi hade inte mycket att sätta emot. Vi kom inte in i matchen, sa Svenne. Svenne hade inget bättre svar än att Sirius var enormt mycket bättre än vad Broberg var idag. - Efter Sirius 2 – 0 mål var det inte mycket som stämde längre. Sirius spelade tätt, släppte boll till rätt spelare och spelade runt, över och igenom oss, sa Svenne.
–    Efter 2 – 0 var det pyspunka för oss, fortsatte han. – Vi borde ha varit fyllda av energi efter Bollnäs matchen. Vi hade en enormt bra träning innan den här matchen och det kändes mycket bra. Soppatorsk, med andra ord, sa Svenne Olsson

Magnus Berglund fortsatte med att berömma Broberg. Ja, inte för dagens insats, utan för att laget i normala fall spelar en mycket trevlig bandy och som spelar bandy med fart, helt i Berglunds smak. – Vi var coola idag, den första halvleken var den bästa på länge. Vi tvekade inte, utan vi tryckte på. Magnus gav mycket beröm till Lars Fall, som han tyckte gjorde ett stort jobb i defensiven. – En härlig lirare, sa Berglund. Magnus Berglund hyllade laget och var helt nöjd med dagens insats. Han ville också framhäva Göran Rosendahl. – Rosa har tränat ikapp. Idag spelade han smart, enkelt. Helt enkelt en mycket bra insats, sa Berglund.

Lars Fall sa att de yttre förhållandena var optimala. – Stämningen vi har i laget är unik. – Vi är Nya, Stygga, Sirius, sa Lars.

Sirius har på två matcher spelat 10 – 0, vilket måste ses som unikt inom bandyn. Jakob Säleby har gjort två matcher i rad utan att ha släppt in ett endaste mål. Självklart bidrar hela laget till insatsen, men som sista utpost har Jakob spelat helt lysande. Säleby stod säkert för 10 kvalificerade räddningar i kvällens match. Lysande, med andra ord.

Andreas Werner, som gjorde två mål, fick utmärkelsen Matchens Blåställ. Grattis!
Andreas Eskhult lurade, som vanligt, upp ett par spelare på läktaren och Erik Sundin var inte mycket sämre när han visade upp dribblingskonster i yppersta Eskhult-klass.

Sammanfattningsvis kan man säga… Ett blå-svart spel till 100% i 60 minuter. Sen var matchen avgjord och skärpan föll vart eftersom. Avslutningsvis. En laginsats och alla i laget ska ha en stor eloge för en väl genomförd match. Nu väntar Bollnäs på Sävstaås på söndag.

 
4    1 - 0    Mål (spelmål)    Joachim Boive, IK Sirius BK      
15    2 - 0    Mål (hörna)    Andreas Werner, IK Sirius BK      
31    3 - 0    Mål (spelmål)    Göran Rosendahl, IK Sirius BK      
35    4 - 0    Mål (spelmål)    Andreas Werner, IK Sirius BK      
---         Halvtid      
47    5 - 0    Mål (spelmål)    Viktor Broberg, IK Sirius BK      
53    6 - 0    Mål (spelmål)    Rolf Larsson, IK Sirius BK      
62    7 - 0    Mål (hörna)    Pierre Roos, IK Sirius BK     
 

Posten senast uppdaterad 31 jan 2009 kl. 08:31

Annonser


51