Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
460
07695a7bf75a87ef3b2ad071c1d78a4b
Tillbaka (UPD: 2009-11-26 14:49:20)

Sirius-Västerås 5-0

Regnet öste verkligen ner över Uppsala vid avslaget kl 19, och åtminstone den första halvleken var den blötaste som spelats på Studenternas på många år. När väderförhållandena inte är de bästa är inte dumt om man kan få en bra start. Det fick Sirius genom Andreas Eskhult, som passade på medan isen fortfarande var i närheten av spelbar, och gav Sirius ledningen redan i den andra matchminuten med en riktig ”Eskhult-åkning” från halva plan. Därefter var det inte någon större idé att spela längs isen, utan det var långa lyft som gällde. Två spelare utgjorde den stora skillnaden mellan lagen i den här fasen av matchen, det var Jakob Säleby i Siriusmålet som inte bara räddade, utan dessutom klistrade bollen de gånger VSK rann igenom Siriusförsvaret. I synnerhet var räddningen på Mikael Carlssons närskott en prestation i den högre skolan. Och så var det Christian Mickelsson som visade upp varför han kom trea i fjolårets skytteliga. I den 20:e minuten fiskade han upp en förlupen boll i vätan nere vid kortlinjen och satte bollen stenhårt i Kjörlings kryss. Direkt efter tvåan var Mickelsson framme igen, men missade målet från några meters avstånd. Trean lät dock inte vänta på sig, i den 24:e minuten stod Mickelsson för en fantastisk nedtagning på Lars Falls lika fantastiska långboll och förpassade bollen i målet igen. VSK tog en timeout direkt efter målet, men förmådde inte ändra på matchbilden nämnvärt. De grönvita skapade visserligen ett stort antal hörnor, men fick ingen utdelning på dem.

- Det var några sekvenser i första som blev matchavgörande tror jag, säger Sirius manager Magnus Berglund. Hade Västerås fått utdelning hade de nog lyft sig och det hade blivit en annan match.

Den allmänna meningen i paus var att det visserligen var trevligt att ha en 3-0-ledning mot svenska mästarna i halvtid, men att det nog egentligen mest var väderleken man skulle tacka för detta. Sirius bevisade dock motsatsen, för i andra halvlek avtog regnandet, och ju mer spelbar isen blev, desto mer tog Sirius över.

- Den första delen av andra halvlek är vår bästa prestation för säsongen så här långt, tycker Berglund.

I slutändan var det faktiskt i mångt och mycket Daniel Kjörling samt ett antal tveksamma domslut som räddade VSK från en mycket större förlust. Några axplock är Sundins kontring på högerkanten, som slutade med ett närskott och en ”Säleby-räddning” av Kjörling, samt Mickelssons mål på skottretur från Fall, som dömdes bort för offside. I den 62:a minuten kom dock 4-0, och det var ytterligare en soloåkning från Eskhult, av den där sorten som får 1600 Siriussupportrar på läktarna att bara stå och flina lyckligt. Sirius fortsatte att dominera över ett måttligt intresserat VSK, men åtminstone tre mycket knappa offsideavblåsningar höll kvar ställningen till 4-0 ända till den 88:e minuten, då Sundin, framspelad av Eskhult, sköt ett skott som aningen turligt letade sig in bakom Kjörling i VSK-målet.

- Det man vill lyfta fram i en sån här match är såklart först och främst inställningen, den mentala biten, där gör vi det riktigt bra, säger Magnus Berglund. Men jag tycker också man kan se att vi börjar lyfta oss lite i de sakerna vi pratat om. Framförallt hur våra forwards arbetar, det var nog matchens största behållning för min del.

Man kan visserligen misstänka att västeråsarnas inspiration inte var på topp igår, efter en slitsam Moskvaresa i bagaget, och väderförhållandena var nog extra besvärliga för ett lag vana vid hallbandy. De blåsvarta kom till matchen med en helt annan kampvilja än gästerna, och det gav utslag i målprotokollet. Men trots regnandet så bjöds det inte bara på kamp, Eskhult visade att magin i hans klubba inte regnar bort i första taget.

/Martin Erlandsson

Posten senast uppdaterad 26 nov 2009 kl. 14:49

Annonser


51