Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
819
fd6e4d78a4caf08a2abac18d01d76c5a
Tillbaka (UPD: 2011-03-11 09:41:04)

Siriusbandy.se träffar Micke Borg

Niklas Hellqvist brukar kalla Micke Borg för "bäst i laget" och det är inte bara Hellqvist som tycker att Micke gör ett bra jobb, han är otroligt viktig för laget och är givetvis mycket uppskattad. 

Siriusbandy.se ställde lite frågor till personen som jobbar med att hålla laget skadefritt. 

Hur länge har du arbetat med Sirius?
Jag har jobbar med Sirius bandy sen hösten 2009. Innan dess har jag även jobbat med Sirius fotboll. (Spelade fotboll med Sirius från det jag var 10 år tills jag var 20). Jag har jobbat som naprapat inom fotbollen i 20 år.

Kan du berätta lite om vad det är för problem som spelarna brukar ha och vad du kan hjälpa till med?
Om jag ser tillbaka på den här tiden med bandy kan jag konstatera att det inte är tillnärmelsevis i närheten av fotbollens skadefrekvens som
akuta skador, lårkakor, ljumskar. Inom bandyn handlar det mycket om att hålla igång stela vader, lår och ryggar i förebyggande syfte. Sedan försöker man ge spelaren råd om han ska rehabträna eller vila istället för att spela eller träna.

Vem behandlar du mest i laget?
Känslig fråga.. men jag tror att det blir oavgjort mellan Kalle och Mickel. Kalle har som bekant en så kallad "syltrygg".

Enligt rykten så har du jobbat med fotbollslandslaget och bland annat masserat Zlatan, kan du berätta något om detta?
Jo det stämmer, jag har jobbat med ungdomslandslagen mellan 1991-2007. Zlatan gjorde sin landslagsdebut i en vårturnering nere i Slovakien med 81-landslaget där även spelare som Isaksson, Wiland, Dorsin, Stefanidis, Elmander, Pablo Pinones Arces och även Kim Källström var med och gästspelade trots att han är född 82. Så många numera A-landslags spelare har fått tagit del av mina helande händer. Det jag kommer ihåg från den här tiden med Zlatan var att han inte tog en ordinarie plats i laget och att han inte var så bra på att befinna sig där han skulle vara, exempelvis när det var vila före match, då kunde man hitta honom spelande pingis. Självklart så märkte man att han var en stor talang.

Vi tackar Micke för denna intervju och jobbet under denna säsongen. 

Posten senast uppdaterad 11 mar 2011 kl. 09:41

Annonser


51