Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1147
1a408d7077d47c81c93b5cd94ab3b087
TillbakaKapten Lars Fall och Sirius fick åka hem från Söderhamn utan poäng och slutspelschans (UPD: 2012-02-16 00:17:48)

Kapten Lars Fall och Sirius fick åka hem från Söderhamn utan poäng och slutspelschans

Slutspelschansen borta efter förlust i Söderhamn

På Hällåsen rådde fina bandyförhållanden med några minusgrader och taggade supportrar från respektive lag. Trots att Sirius fick många bra chanser lyckades man inte få in bollen mer än en gång, och det betydligt mer effektiva Broberg vann rättvist matchen.

Uppsalalaget öppnar matchen riktigt bra och efter åtta spelade minuter har man haft en rad fina anfall med tre skott på mål. Första kvarten är det blåsvart som dominerar och det är mycket spel vid Brobergs mål. Dock är man ineffektivt och Broberg får in 1-0 på ett snabbt anfall. Några minuter efter detta vänder spelet och hemmalaget kommer in mer och mer i matchen och tar över. 

Broberg spelar med ett lugn och en stabilitet och man har flyt när man anfaller. Blåsvart å sin sida kör osäkrare och man gör en del misstag och felpass som straffar sig. Trots många skapade lägen får man inte in bollen och Broberg får många kontringslägen. 2-0 kommer i 20 minuten på just en sådan situation; en långboll från Joel Edling når Robert Dammbro som får in bollen.

Spelet fortsätter i samma stil och Sirius är mindre bra på att utnyttja kanterna och ytorna. Sirius försvar kämpar på bra men Broberg får ibland spelare i frilägen pga. missade markeringar. På mitten är man bättre och särskilt Andreas Eskhult visar hög klass. Framåt skapar man mycket men effektiviteten saknas alltså. 3-0 kommer på hörna i 30:onde minuten och det blir även sista målet för halvleken, målskytt Magnus Fryklund på pass från Joel Edling. 

Andra halvlek präglas av samma spel som större delen av första men det är dock målfattigare. Det råder en anfallsbandy men med skillnaden att Broberg är mer strukturerade i sina attacker; Sirius får inte riktigt till det och man gör många missar och hittar inte optimala positioner. Dessutom har Broberg fler anfall men är inte lika effektiva som i första halvlek. 

Tillslut får i alla fall blåsvart ett mål; 3-1 görs på kontring av Erik Sundin i 56:minuten på pass från Viktor Broberg. Efter detta målet får Sirius lite extra energi och man är mer på hugget med högre tempo i spelet. Man är bra både framåt och bakåt och Jakob Säleby står för flera riktigt bra räddningar.

Sirius snabba spel avtar mot slutet och det är Broberg som tar över med anfall på anfall och hörnor på hörnor, men utan utdelning. Matchen slutar 3-1 och därmed blir det inget slutspel för Sirius denna säsong.


Matchfakta:
Resultat: 3-1 (3-0)
Hörnor: 10-5
Utvisningsminuter: 20-40
Publik: 855
Målskyttar: 1-0 Adam Gilljam (Daniel Jonsson), 2-0 Robert Dammbro (Joel Edling), 3-0 Magnus Fryklund, hörna (Joel Edling), 3-1 Erik Sundin (Viktor Broberg)


/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 16 feb 2012 kl. 00:17

Annonser


51