Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1977
d74fefde97bef2d5d193c9dd5347f7d8
TillbakaFoto: Marcus Norman (UPD: 2015-03-09 17:51:46)

Foto: Marcus Norman

SM-guld för Sirius P16 efter en dramatisk final

Lördag 7/3: Ännu en gång den här säsongen samlades vi vid Relitahallen. Den här gången för en resa till Behrn Arena i Örebro och SM Final för pojkar 16år!

I Örebro checkade vi in i stugor på Gustavsviks Camping, bekantade oss med arenan genom att titta på P18 Finalen mellan SAIK-Edsbyn och på kvällen var det i Svenska Bandyförbundets regi en middag för alla finallagen.
Söndag 8/3: Finaldagen startades med frukost i restaurangen på campingområdet och fortsatte med utcheckning, resa till arenan och en promenad. 

Sen var det dags för grabbarna att på riktigt ladda upp för karriärens största och mest spännande match.
Dagens motståndare Bollnäs GIF har vi spelat mot ett flertal gånger genom åren och det känns som att vi minst sagt känner varandra väl. Det har alltid varit trevliga, ödmjuka matcher med bra stämning både på och bredvid isen och matcherna har varit välspelade med hög kvalité och fina prestationer.

Nerverna var i dag förstås på helspänn och vi ledare jobbade med att få grabbarna att njuta av läget och att de redan var ”vinnare” som var ett av två lag som fick spela den här finalen, vi pratade även om den fina semifinalhelgen där vi spelade riktigt bra och som vi hade färskt i minnet. Matchen började inte helt oväntat lite spänt med en del stumma lår och stela handleder men efter ca 15min har trycket pumpats upp i både hjärta och lungor och nervositeten börjar släppa taget. Fortsättningen kan jag knappt redogöra för, måste se den på http://www.bandypuls.se/ först. Men spelet var böljande och jag skulle jag tro helt i publikens smak, dock kanske inte lagens mest hängivna supportrar njöt så mycket utan var nog nästan i chock! Lagen följdes åt i stort sett hela matchen men vi tyckte nog att Bollnäs mattades i slutet på matchen och blev väldigt låga i sitt försvars spel och hotade då inte oss inte riktigt lika mycket. Med ca 10min kvar av matchen ligger vi under med 7-6 men grabbarna ger ALDRIG upp och vi lyckas vända och tar vi med ett par minuter kvar ledningen, håller ihop tiden ut och vinner denna otroliga kamp med 8-7.

Det är lite svårt som ledare och en som ser grabbarna 4-5 gånger i veckan att notera alla små steg i utvecklingen men under framförallt sista delen av den här säsongen har kurvan varit brant stigande!

Man kan snabbt och enkelt säga att:
Det är svårt att få till en bättre avslutning på en bandysäsong än den här!

//Håkan Karlström

Se segern intervju med matchens lirare, Oscar Qvist här. 

Ni kan även se hela den dramatiska matchen igen via bandypuls.se. Klicka här för att komma till sändningen. 

Posten senast uppdaterad 9 mar 2015 kl. 17:51

Annonser


51