Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1851
bb469e5144cfc4094196a55efe763b8b
Tillbaka (UPD: 2014-10-29 12:08:11)

Studenternas IP byggs om

– Det är så att bandy numera är en inomhusidrott. Vill vi ha bandy i Uppsala i framtiden så måste vi se till att det finns en inomhushall med publikkapacitet, säger Miljöpartiets nya kommunalråd Rickard Malmström till P4 Uppland. Den tilltänkta bandyarenan ska ligga på Studenternas i anslutning den redan inplanerade fotbollsarenan. En satsning som kostar.

– Ja, alla satsningar kostar pengar. Men det är också så att det gagnar kommunen på många olika sätt att satsa på den här typen av verksamheter, Rickard Malmström till P4 Uppland.
I Sirius bandy tar man emot nyheten med ett jubel.

– Det låter ju strålande, det är jättepositiva nyheter. Det är bara att titta på Villa och de kubbarna som har byggt en ny arena, vilket uppsving det har inneburit för dem och vilka marknadsmässiga aktivitet det har gett dem. Det är oerhört viktigt för bandyn att ha tak. Det skulle kännas märkligt att bygga en bandyarena utan tak, säger Mats Söderman.

Hans arbete som sportchef underlättas även med ett arenabeslut.
– Absolut. Det är många killar som vill spela i klubbar som har en hall. Nu har vi det bra på det viset att vi har en träningshall, men vi spelar trots allt utomhus, säger Mats Söderman.

Sammanfattande nyhetsinslag om beslut kring ny arena
Källa: UNT.se

Posten senast uppdaterad 29 okt 2014 kl. 12:08

Annonser


51