Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1295
96dc2a33c4545bf08d9030dadaed7a8b
TillbakaP18 imponerade (UPD: 2012-10-22 22:25:54)

P18 imponerade

Succé för Sirius i Svenska Cupen

Sirius P20 lag stod tillslut som vinnare i första delen av Svenska Cupen efter att ha gått obesegrade genom samtliga matcher i den första omgången av Svenska Cupen. Det var spänning in i det sista under lördagen i Relitahallen.
Sirius inledde tryggt med en 8-1 seger mot Helenelund. Efter full tid mot Motala stod det 2-2, efter straffar gick Sirius därifrån som segrare. Sirius målvakt Gustav Holmgren räddade samtliga straffar medan Jakob Edberg och Markus Nordstrand slog in var sin. Därefter väntade Katrineholm som slutade 4-2 till Sirius.
För kvala sig vidare till finalspelet i Sandviken var en seger mot Hammarby nödvändig. Lite efter klockan 01.00 på lördagsnatten kunde Siriusspelarna sträcka armarna i luften och jubla efter en rafflande strid som slutade 3-2 till blåsvart favör.
–Vi hade ett fantastiskt försvarsspel, 7 insläppta mål på 240 minuters speltid är riktigt bra säger lagkapten Gustaf Holmgren. En viktig ingrediens till framgången är de yngre spelarna som har klivit fram och börjat ta för sig. Nu gäller det att toppa formen inför finalspelet i Göransson Arena i Sandviken den 4:e november.

Det var inte bara P20 som visade goda resultat i helgen. Även Sirius P18 vann, med ännu mer övertygande siffror. De slog Helenlund med 9-1 och Tillberga med 8-1. En final mot Hammarby på kvällen väntade. Sirius hade en 4-2 ledning när Hammarby slog in ett kvitteringsmål, 4-3. Sirius kunde på straff i 57e minuten göra 5-3 och sedan snygga till siffrorna till 6-3 på en kontring i matchens sista skede.
   –Vi hade ett varierande spel med både lyft och djupledsbollar. Tillsammans med en bra defensiv blev det ett vinnande koncept, säger 15 åriga Nils Bergström. –Nu tränar vi på som vanligt igen och laddar inför finalen av Svenska Cupen, som går av stapeln lördag den 3:e november (red anm).

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 22 okt 2012 kl. 22:25

Annonser


51