Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1888
901ef0a6fe44745460ff7b946dba443f
Tillbaka (UPD: 2014-11-30 12:34:32)

Thoréns första elitseriemål när Sirius föll mot Bajen

Drygt 3,500 åskådare hade hittat till Zinkensdamms IP under lördagseftermiddagen när Sirius gästade Hammarby. 

Första halvleken var en jämn tillställning där de inledande 10 minuterna präglades av mycket avvaktande spel. Sirius var laget som höll i bollen men allt för ofta på egen planhalva. Matchen vaknade till när Ulf Einarsson på en retur i den 12 minuten kvar Hammarby ledningen efter ett svagt försvarsspel från Sirius sida. Utökningen kom 5 minuter senare från Jespers Jonssons klubba. Hammarby tog över spelet men så i den 23 minuten klev David Thorén fram, blott 17 år gammal blev han friställd med Patrik Hedberg i Hammarbymålet och kunde iskallt runda honom och lägga in reduceringen. Davids första elitseriemål. 

Glädjes blev dock inte långvarig då Hammarby på en hörna utökade ledningen till 3-1. Ett resultat som såg ut att stå sig till halvtidsvilan. Men minuten innan hittar Joel Wigren fram med en av många långbollar från hans sida. Hammarström tog enkelt ner bollen och kunde på halvvolley hitta nätmaskorna bakom Hedberg. Ett mentalt viktigt mål inför andra halvleken. 

En andra halvlek där Sirius inledde starkt. Laget hade flertal lägen att reducera, bland annat genom både Patrik Johansson och Robin Olsson som både gjorde en mycket bra match för dagen och hotade ständigt med sin skridskoåkning. Det kom därför som en kalldusch när Stefan Erixon på hörna smällde dit bollen i nättaket, helt otagbart. 

Mattias Widén åkte sedan på en skada efter att ha fått en Hammarbyklubba upp i ansiktet i samband med ett skott. Mattias tog sig av isen för egen maskin och ska enligt rapporter inte ådragit sig något allvarligt. 

Sirius fortsatte jakten på reducering men effektiviteten fanns inte där idag. När lägen kom behövde inte Hedberg göra några stora räddningen utan positionerade sig väl och fick de att se enkla ut. Efter en Time Out från Sirius sida i den 80:e minuten spelade laget en mer offensiva bandy vilket öppnade för kontringslägen. Något som Hammarby utnyttjade två gånger om när slutresultatet skrevs till 6-2. Ett resultat som borde varit jämnare. 

Nu väntar ett speluppehåll tills den 10 december. Landslagsspel inför VM i Ryssland väntar för en del av lagens spelare. 

Nästa match: Sirius - Bollnäs, onsdagen 10 december kl. 19:00 Studenternas IP. 

Matchfakta: 
Hammarby - Sirius 2-6 (2-3)
Sirius målskyttar: David Thorén, Mattias Hammarström
Hörnor: 11-5 
Utvisningsminuter: 30-30
Publik: 3504

Posten senast uppdaterad 30 nov 2014 kl. 12:34

Annonser


51