Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1421
95280eacd48c2a0da6777eb5e03128aa
Tillbaka

Sirius tog två pinnar med sig hem från Vetlanda. Foto: Kenta Jönsson

Sirius tog två pinnar med sig hem från Vetlanda. Foto: Kenta Jönsson

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Tredje raka för Sirius

Matchen börjar i ett avvaktande tempo. Bägge lagen spelar runt bollen på egen planhalva. Tillsammans med en hel del misstag och slarv är det ingen högkvalitetsbandy som syns i Sapa Arena. 

Det sker inga farliga anfall från något lag. En del halvfarliga avslut är det enda som händer. 

I Sirius är det Putte Johansson, Eskhult och Broberg som står för de bästa chanserna med fina genomåkningar och dribblingar.

När Sirius får en man utvisad; Johan Jansson Hydling, händer något och blåsvart lyfter sig istället för att ta på sig en defensiv roll.

Efter snygga dragningar från Eskhult passar han Ilja Grachev som sätter bollen säkert i mål. 0-1.

Sirius spelar bättre nu men har svårt att komma fram hela vägen, likaså Vetlanda. Det är mycket "vända-hem-bandy" som spelas. 

Men två till mål blir det innan halvlek; Vetlanda reducerar först till 1-1 och Sirius tar ledningen igen till 1-2 genom Klas Nordström som kommer fri med målvakten.

Andra halvlek startar i ett högre tempo och det är mer och mer kamp om bollen. Vetlanda får in ett snabbt mål, men domaren blåser för offside. 

Även Sirius är nära att måla, men Ilja Grachev skjuter strax utanför. Särskilt Uppsalalaget går nu oftare till attack istället för att vända hem; man tar fler risker.

Men det är även lite hawaiibandy och slarv och misstag som sänker kvaliten på spelet, detta från bägge lagen. 

Trots att Sirius har övertaget kvitterar Vetlanda till 2-2 med tjugo minuter kvar av matchen. Det är nervöst ett tag, men sedan, i 79:onde minuten, kliver Patrik Johansson fram och gör matchens prestation. Med sin särskilda fart och med bättre och bättre klubbteknik gör "Putte" en riktigt snygg genomåkning och sätter bollen bestämt i mål. 

Alexander Mayborn ökar kort därpå ledningen till 4-2, och innan matchen blåses av har även Vetlanda reducerat till 3-4.

Sirius ska vara nöjda med vinsten, men spelet var bristfälligt och inte av det slag som de senaste två matcherna mot Bollnäs och Ljusdal. Men det är målen som räknas, och två poäng blev det hur som helst.

Matchfakta:
Vetlanda-Sirius 3-4 (1-2)
Målen: 0-1 Ilja Grachev (Andreas Eskhult), 1-1 Joakim Andersson (Anatony Suzdalev), 1-2 Klas Nordström (Joel Wigren), 2-2 Jesper Jonsson (Joakim Andersson), 2-3 Patrik Johansson, 2-4 Alexander Mayborn, 3-4 Björn Einarsson (Andreas Lysell)
Utv. min: 10-10
Publik: 829


/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 18 jan 2013 kl. 10:09

Annonser


51