Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1476
f71358fd9380d27b2f66ba84084d76ca
TillbakaTrots sina två mål fick Broberg se Kalix vinna på Studan. Foto: Magdalena Carlstedt (UPD: 2013-03-02 12:29:51)

Trots sina två mål fick Broberg se Kalix vinna på Studan. Foto: Magdalena Carlstedt

Tung förlust i andra kvalmatchen

Kalix tar ledningen efter bara två minuter genom ett frislag. Spelet därefter är avvaktande; Sirius sjunker ned i Kalix tempo och ser stressade ut. Kalix märker detta och trycker på framåt. Det kommer ännu ett mål för norrlänningarna - en hörna sitter i tionde minuten. 

Tempot fortsätter att vara lågt - Sirius gör många individuella misstag och är inte riktigt med i spelet. Detta samtidigt som Kalix stundtals är farliga. Blåsvart försöker forcera framåt men kommer inte igenom ett mycket kompakt Kalixförsvar där alla spelare backar hem. 

Men till slut hittar man en lucka; forne lagkaptenen och comebackande Pierre Roos passar fram bollen som når Viktor Broberg och bollen sitter bakom målvakten. 1-2. 

Trots att spelet därefter styrs mycket av Kalix får Sirius även nästa mål - på straff sätter "Pirre" Roos 2-2, och man börjar nu sakteliga hitta tillbaka till spelet - även om det går trögt.

Tempot höjs något - men det är ingen skönbandy med säkra passningar från något håll, istället är det närkamper och lite ping-pong-bandy som syns på Studenternas. Det ser allmänt nervöst ut. 

Trots detta lyckas blåsvart i slutet av första halvlek, efter att ha vaknat till något, göra tre raka mål. Målskyttar är Broberg, Eidenert och Eskhult - alla gör varsina "spelmål". Ställningen när domaren blåser av matchen är alltså 5-2 till hemmalaget.

Kalix öppnade bäst inledningsvis i matchen, men mot slutet kom Sirius igen och tog över, något som fortsätter i början av den andra halvleken. Det råder fler och fler anfall åt bägge håll, dock är lagen ineffektiva. Samtidigt är spelet fortsatt tufft men många halvfula närkamper, det märks att det är ett kvalspel med mycket nerver och viljor. 

Efter många resultatlösa chanser kommer ett mål, denna gången för bortalaget. Kalix reducerar till 3-5 genom Mats Rönnqvist och samme man gör kort därefter även 4-5. Det ser ut som att Sirius slappnat av efter att man tagit ledningen med 5-2, något som Kalix utnyttjar; de är stundtals riktigt farliga.

Spelet återgår till att bli nervöst från blåsvarts sida; det är felpass, bolltapp och lågt tempo. Detta samtidigt som Kalix fått ökat självförtroende. Det är därmed inte oväntat att Kalix kvitterar till 5-5 i den 80:onde minuten. Erik Olovsson slinker lätt förbi Siriusförsvaret och gör ett solomål. 

Sirius begär timeout, men detta leder inte till några större förändringar. Spelet fortsätter vara taffligt och inneffektivt från Uppsalalaget, och när det är två minuter av matchen återtar Kalix ledningen och vinner matchen med 6-5. 

Sirius har nu fyra matcher kvar, först och främst dubbelmöte mot Motala som inleds med en hemmamatch på Studenternas imorgon söndag kl. 16.00.

Matchfakta:
Sirius-Kalix 5-6 (5-2)
Målen: 0-1 Johan Sundqvist (Peter Stock), 0-2 Tommy Andersson (Niklas Gälman), 1-2 Viktor Broberg (Patrik Eidenert), 2-2 Pierre Roos (straff), 3-2 Viktor Broberg (Andreas Eskhult), 4-2 Patrik Eidenert (Niklas Hellqvist), 5-2 Klas Nordström (Andreas Eskhult), 5-3 Erik Olovsson (Felix Nyman), 5-4 Mats Rönnqvist (Niklas Gälman), 5-5 Självmål, 5-6 Erik Olovsson (Mats Rönnqvist)
Utv. min: 20-30
Hörnor: 7-8 (0-3)
Publik: 695

/Magdalena Carlstedt
Posten senast uppdaterad 2 mar 2013 kl. 12:29

Annonser


51